Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim görevlisi hocalara özel muayene olunduğu zaman; yapılan tetkiklerde ücretinin sosyal güvenlikten alınmayıp, hastanın kendisinin ödemek zorunda olduğu iddia edildi.
Sadece muayene ücretinin alınması gerektiği ancak tetkiklerden de ücret alınması vatandaşlardan tarafından tepkiye neden oldu.

Bu durumdan BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı'nın haberinin olup olmadığı merak ediliyor. Konuyla ilgili Çaycuma ve Köylerini Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu'nun o paylaşım şöyle;

BILIYOR MUSUNUZ?

B.E.Ü. Tıp Fakültesi'nde öğretim görevlisi hocalara özel muayene olduğunuz zaman yapılan tetkiklerde ücretinin sosyal güvenliğiniz den alınmayıp, kendinizin ödemek zorunda olduğunuzu biliyor musunuz?
Bölgemiz için büyük önem arz eden B.E.Ü. Tıp Fakültesi'ne şifa bulmak ve daha iyi sağlık hizmeti alabilmek amacıyla Profesör veya Doçent hocalarımıza hastane içinde özel muayene olan vatandaşlarımız, hocalarımızın istediği tetkiklerin bedeli sosyal güvenlik kurumundan alınmayarak, ücretinin tamamını kendileri ödemek zorunda kalıyor.
Bu durumda vatandaşlarımızın mağdur olmasına yol acıyor. Aynı tetkikler poliklinikten yazılır ise sosyal güvenlik kurumuna fatura ediliyor. Akşam özel muayene olup gündüzde aynı tetkikleri polikinlikten yazdırmak isterseniz de 10 günlük süre geçmeden aynı tetkikleri yazdıramıyorsunuz.
Önünüze 2 seçenek kalıyor. Ya ücreti ödeyecek ve tahlillerinizi yaptıracaksınız ya da 10 gün sonra polikinlikten giriş yaptırıp tetkiklerinizi ücretsiz yaptıracaksınız. Bu durum ne yazık ki tezat oluşturmaktadır.
Yeni göreve atanan, iyi niyetini ve duyarlılığını yakından bildiğimiz Rektörümüz Sayın Mustafa Çufalı'nın bu durumdan henüz bilgisinin olmadığını düşünüyor. Bu durumu da araştırıp vatandaşlarımızın mağduriyetini gidereceğine inanıyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi