Küçük hassasiyet derecelerinde ölçüm gerçekleştirmek için laboratuvar ortamlarında, farklı sektörlerde tartım gerçekleştirmek için çeşitli tartım cihazları bulunmaktadır. Bu cihazlar ile laboratuvar ortamlarında, endüstriyel sektörlerde tartım ön plana çıkmaktadır. Bu cihazlardan biri de hassas terazi tartım cihazıdır diyebiliriz.

Tartım cihazları dünyada birçok ülkede üretilmektedir ve çok ünlü markalar bulunmaktadır. Ancak ülkemizde de Baykon firması, tartım cihazları konusunda oldukça iyi işler ortaya çıkarmaktadır. Öyle ki şu anda dünyanın 90'dan fazla ülkesine ihracat yapmaktadır. Her geçen yıl kendini geliştiren hassas teraziler, geride bıraktığımız son 20 yılda önemli değişimlerde geçirmiştir.

Hassas Terazi Özellikleri

Hassas teraziler yüksek hassasiyetlerde ölçüm yapabilen, yüksek doğruluk derecelerine sahip, laboratuvarlar da ve endüstriyel sektörlerde tartım gerçekleştirmektedir. Teknolojinin gelişmesi sayesinde düşen üretim maliyetleri her sektörde önemli bir rahatlık sağlamıştır. Elbette bu durum tüketicilere de uygun fiyatlar ile yansımaktadır.

Teknolojiden nasibini alan hassas teraziler, bu bakımdan her konuda uyumlu olarak karşımıza çıkmaktadır. Örnek vermek gerekirse son model terazilerde bilgisayar bağlantılarına erişebiliyorsunuz. Yani ethernet bağlantısı, yazıcı bağlantısı, USB bağlantısı, depolama alanları, WiFi gibi teknolojiler yer almaktadır.

Yeni üretilen tartım cihazlarının çok büyük bölümü her ortamda çalışabilme kapasitesine sahiptir. Yani nemli ortamlarda çalışabilen bu cihazlar aynı zamanda da batarya ile çalışabilme özelliği sayesinde de dilediğiniz yerde tartım gerçekleştirebiliyorsunuz.

Hassas Terazi Kullanım Alanları

Bu teraziler genel olarak laboratuvarlarda kullanılsa da endüstriyel sektörlerde de kullanılmaktadır.Tıp, eczacılık ve ilaç sanayi, kozmetik sanayi, kalite kontrol ve araştırma geliştirme laboratuvarları gibi alanlarda çok küçük ölçüm birimleri için bu cihazlar tercih edilmektedir.. Sektörün gerektirdiği hassaslık derecesine göre istediğiniz marka modeli tercih ederek kullanım sağlayabilirsiniz. Çok yüksek derecelerde doğruluklu ölçümler sağlanabilmektedir. Özellikle ilaç sanayi, tıp, eczacılık gibi sektörler için oldukça önem taşıyan bu cihazlara çok kolay bir şekilde sahip olabilirsiniz.

Hassas terazi üretiminde ülkemizde de önemli firmalar yer almaktadır. Bu firmalar dünyanın önde gelen tartım sistemleri firmaları ile devamlı olarak iş birliği halinde olmakla birlikte birçok firma dünya standartları üretimler gerçekleştirmektedir. Ülkemizde de Baykon firması bu alanda bir dünya markası olma yolunda ilerlemektedir.

Editör: Pusula Gazetesi