Ereğli Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı Başkan Halil Posbıyık önderliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda ilçenin bir çok sorunlarının yanı sıra spor alanında da görüşmeler ve değerlendirilmeler yapıldı.

Meclis toplantısında Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Ereğli Belediyespor'a bugüne kadar harcanan paralar gündeme geldi.
MECLİS ÜYESİ KUZU: "KEŞKE DAHA ÖNCE KAPATILSAYDI DA BİZ UĞRAŞMASAYDIK..."
CHP'li Meclis Üyesi Sertan Kuzu da bu konu üzerine söz alarak, "Bundan önceki dönemlerde keşke bu kadar para verilmeseydi, daha önceden kulübü kapatsaydı da biz de uğraşmak zorunda kalmasaydık. Kulübü eksi ikiyüz bin lirayla devraldık. Aktarılan para 990 bin lira. İkiyüz bin lirayı oradan düşün. Kalan parayı salon sporlarına da harcıyoruz. Biz elimizden geldiği kadar takıma katkı sağlamaya çalışıyoruz, birinci sırada da olsa, onikinci sırada da olsa aynı değerde bize göre. Daha önceki dönemlerde futbolu kapatalım da salon sporlarına daha fazla destek verelim denilseydi biz de uğraşmazdık. Bize bir önerge gelirse, değerlendiririz." diye konuştu.
AK Parti Sözcüsü Kumaş da, bunun üzerine tekrar söz alarak "Özümüze dönelim, dışarıdan aldığımız futbolcularının yerine Ereğlili çocuklarımızı oynatalım" dedi.
CHP'li üyelerden Kuzu, bunun üzerine "Bir teklif getirin, bunu bir kurala bağlayalım, biz de buna göre hareket edelim. Transfer yapmayalım, gelecek başarısızlığı da göğüsleriz diyorsanız bu konuda sizinle hemfikirim" dedi.
ATİK: "KULÜBE HARCANAN PARAYLA SAHA YAPSAK HEYKELİMİZ DİKİLİRDİ..."
CHP'li Tarkan Atik de, "On senedir 43 milyon lira gelmiş kulübe. Bu on senelik parayla yüzme havuzu, basketbol, voleybol sahaları yapsaydık bizim bugün heykelimizi dikmişlerdi. Üçüncü lige çıktığımızda masraf daha da artacak. Bence bu kadar parayı buraya yatırmanın hiçbir anlamı yok. Bunu belli ölçüde kısıtlamalı ve Karadeniz Ereğli'deki çocuklarımızın spor alanlarını açmalıyız diye düşünüyorum" diyerek görüşünü ifade etti.
POSBIYIK, ÖNÜMÜZDEKİ MECLİSE ÖNERGE TALEP ETTİ
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bunun üzerine gruplardan sporla ilgili üyelerin bir araya gelip, önümüzdeki meclise bir önerge getirilmek suretiyle konunun değerlendirilmesi önerisinde bulundu.