Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu'nun göreve geldikten sonra sürekli proje ürettiğini belirterek AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar'ın bu konudaki eleştirilerine katılmadığını belirtti.

Kazım Eroğlu'nun TTK için bir şans olduğunu belirten Başkan Yeşil, şöyle konuştu;
"Sayın genel müdürümüz şu an Türkiye Taşkömürü Kurumu için bir şanstır. Bundan önceki arkadaşlarımız görevlerini yerine getirdiler ancak sayın genel müdürüm biz göreve geldikten sonra bu kurumda yarı mekanize sistemi ve tam mekanize sistemi şu an adapte etmeye çalışıyor.
Bunu büyük ölçüde başardı. İlk olarak Amasra Müessesesinde başladı. İşçi sağlığı ve güvenliği anlamında da çok etkili oldu. Burada yapılan yatırım büyük bir yatırımdı, dik damarlarda hiç uygulanmamış ve günümüz şartlarında yer altındaki doğa yapımızla çok uygun olan makinaları Çin'e gitti, ekip gönderdi. Proje üretti bizlerde destek verdik.
Şu an Üzülmez' de, Karadon' da, Kozlu' da yarı mekanize ile tam mekanize sistemleri hayata geçti. Pandemi ve işçi açığımızın çok olması nedeniyle bu yansıtılamıyor. Pandemi bizi çok etkiledi, burada asıl olan taşkömürü tarihinde dik damarlara uygun bu sistemlerin çalıştırılanmamış olması günümüzde hayata geçirilmesi büyük başarıdır. Kazım Bey'in cesareti için teşekkür ediyorum. Bir gün sayın vekilimiz Hamdi Uçar'ın bu çalışmaları yerinde görmek için maden ocağına davet ediyorum."