Halkın Sesi Gazetesi, Zonguldak Valiliği tarafından yalanlanan "Zonguldak'ta Korona Covit 19 teşhisiyle ilk ölüm" başlıklı haberini internet sitesinden kaldırdı.

Halkın Sesi Gazetesi'nden yapılan "Kamuoyuna" başlıklı duyuruda ise şöyle denildi: "Sabah saatlerinde yaptığımız bir haber nedeniyle Yazı İşleri Müdürümüz Mustafa Özdemir ifade vermek üzere Emniyet Müdürlüğüne çağrıldı.

Haber, şüpheli bulunduğu için özel kıyafetli görevliler tarafından defnedilen bir cenazeyle ilgiliydi. Özdemir konuyla ilgili en yetkili makamlardan aldığı bilgiyi paylaşarak kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getirdi. Bu davranışı asla suç olamaz, yalan haber sayılamaz.

Özdemir'in yaptığı bir haber nedeniyle ifadeye çağrılmış olmasını basın özgürlüğünün açık ihlali olarak görüyoruz.

Gazetecilik meslek ilkelerine duyduğumuz saygının gereği haberimizin kaynağını asla açıklamayacağız. Daha ifade vermeye bile gitmeden "Polis yalan haber yapanları topladı" şeklinde intikamcı haber yapan hırslı gazetecileri kınıyor, yetkilileri kamuoyunun son derece duyarlı bu konuda daha şeffaf davranmaya, kamuoyuna daha çok bilgi aktarmaya davet ediyoruz."

Halkın Sesi Gazetesi'nin doğruluğunda ısrar ettiği bir haberi internet sitesinden neden kaldırdığı merak edildi.

polis-yalan-haber-yapan-5-gazeteciyi-gozaltina-aldi
Polis, yalan haber yapan 5 gazeteciyi gözaltına aldı

valilik-acikladi-o-hasta-coronadan-olmedi
Valilik açıkladı: O hasta Corona'dan ölmedi

corana-virusten-ilk-olum-yalanina-ortak-imza-attilar
'Corana Virüs'ten ilk ölüm' yalanına ortak imza attılar