Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın eğitim Kurumları Yönetmeliği'nin 58. Maddesi gereği Ocak ve Ağustos aylarında yapılan 'Hayat Boyu Öğrenme, Halk eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu' Kdz. Ereğli Öğretmenevi'nde toplandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın eğitim Kurumları Yönetmeliği'nin 58. Maddesi gereği Ocak ve Ağustos aylarında yapılan 'Hayat Boyu Öğrenme, Halk eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu' Kdz. Ereğli Öğretmenevi'nde Kdz. Ereğli İlçe milli eğitim Müdürü Numan Korkmaz Başkanlığı'nda toplandı.
Toplantıya Kdz. Ereğli İlçe Milli eğitim Müdürü Numan Korkmaz'ın yanısıra eğitim sendikalarının temsilcileri, okul müdürleri, oda ve dernek başkanları ile muhtarlar katıldı.
Toplantıda Kdz. Ereğli Halk eğitim Müdürü Zuhal Efe, ilçede yürütülen yaygın eğitim faaliyetleri, devam eden kurslar ve bir önceki toplantıda alınan kararlarla ilgili olarak bilgilendirme yaptı.
Milli eğitim Bakanlığı'nın 'Okullar hayat bulsun' projesi kapsamında yapılan faaliyetler, mezun öğrencilere yönelik olarak açılan destekleme kursları, yöremizde unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması ve tarımsal faaliyetlere yönelik kursların yaygınlaştırılmasının değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 2. Döneminde yapılacak yaygın eğitim faaliyetleri planlamasına ilişkin katılımcıların görüş ve önerileri alınarak karara bağlandı.
Toplantıda ayrıca katılımcılara Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun tanıtım filmi izletildi.

Editör: Pusula Gazetesi