Fakat evimizin, iş yerimizin iç dekorasyonunu tamamlayan en önemli unsurlar detaylardır. Peki, nedir bu detaylar? İşlevselliği yönünden baktığımızda kullandığımız halılar, yolluk modelleri evlerimizin iş yerlerimizin en göze çarpan detaylarıdır. Farklı renkleriyle, çeşit çeşit dokularıyla halılar ve yolluklar evimizin iş yerlerimizin dekorasyonunda önemli bir yere sahipler.

Dekorasyonun en ön planında olan halı ve yolluklar doğru seçimler yapıldığında evimizin ve ofisimizin havasını tamamen değiştirecek kadar güçlülerdir. Evimizde kullandığımız doğru bir salon halısı, salonu olduğundan daha büyük gösterebilirken, kullanılan yanlış bir salon halısı salonu olduğundan daha küçük ve daha kasvetli gösterebilir. O halde Yolluk seçimi yaparken dekorasyonunuzu en iyi şekilde tamamlayan ve aynı zamanda ihtiyacınızı, bütçenizi karşılayan yolluk halılar seçmek en doğrusu olacaktır. Peki, halı almadan önce nelere dikkat edilmelidir?

Halı Almadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Halı almadan önce alacağınız halıyı nerede, hangi zeminde, hangi ebatlarda ve nasıl kullanacağınızı belirlemeniz, doğru seçime sizi bir adım daha yaklaştıracaktır. Tarzınızı yansıtan modelleri seçmeden önce bütçe belirlemeniz en doğrusu olacaktır.

Seçeceğiniz yolluğun dekorasyonunuzla olan renk vb. uyumlarının belirlenmesi, temizliği ve bakımı çok önemlidir. Bu nedenle, satın alacağınız yolluk modeli ileride sağlığa olumsuz bir etkisinin olmayacağını herhangi bir alerjik rahatsızlığa sebebiyet vermeyeceğini önceden araştırmalısınız. Garantisi olan ve halının dayanıklılığı konusunda müşterilerine güvence sağlayan bir firmayı tercih etmeniz beklentilerinizi karşılayacaktır.

Doğru Halı ve Yolluk Nasıl Olmalıdır?

Dekorasyonun en tamamlayıcı unsuru olan halıları seçerken çok seçenek var peki ya doğru halı hangisi dediğinizi duyar gibiyiz. Basit bir tanımlamayla doğru halı; dekorasyonunuzu tamamlayan, zeminle uyumlu, tarzınızı yansıtan ve bütçenizi aşmayan halıdır. Peki, bu kadar çok mevcut halı seçeneği varken, doğru halı nasıl olmalıdır. Halınızı kullanacağınız yeri belirlemek ilk adımınız olmalıdır.

Satın alacağınız halının, kullanacağınız yerdeki mobilyalar ve aksesuarlarla uyumu da oldukça önemlidir. Halınızın kullanacağınız yerde başrol mu yoksa tamamlayıcı bir unsur mu olacağı sizin elinizde. Örneğin; halı bir masanın altında tamamlayıcı bir aksesuar mı olacak yoksa kullanacağınız alanın en ortasında başrol mu olacak sorusunu kendinize sorarsanız, tarzınızı yansıtan halının nerede ve nasıl kullanılacağına karar vermiş olursunuz. Elbette, dekorasyonun her alanında olduğu gibi halı seçiminde de kişinin zevkleri ve tarzı halı seçiminin en önemli etkenleridir. Fakat yine de tarzınız her ne olursa olsun dikkat etmeniz gereken bazı temel unsurlar vardır. Örneğin, salonunuz veya halıyı kullanacağınız alan küçükse yoğun ve koyu renk tonlarında olan halılardan, evde çocuğunuz ya da evcil hayvanınız varsa da beyaz veya krem gibi açık renk tonlarından uzak durmanızda fayda var.

Yukarıdaki sorulara cevap verdikten sonra, salonunuza yakışan halıyı bulabilirsiniz. İşte size fikir olabilmesi açısından halı ve mobilya sektörüne lider e-ticaret platformu olma amacı ile yola çıkan Pinkrosehome.com sitesi.

Halı ve Mobilyacılık sektörüne hızlı bir giriş yapan Pinkrosehome; Türkiye'de dijital dönüşümün içinde yer alan, farklı markaları platformunda milyonlarca müşteri ile bir araya getiren, perakendenin büyümesini ve yerel ekonomilerin ilerlemesini destekleyen bir firmadır. Sitesinde yer alan sayısız halı ve yolluklardan tarzınızı yansıtanı ve bütçenize uygun olanı seçebilirsiniz.

E-ticarette müşteri memnuniyeti ve alışverişi kolaylaştıran çözümleriyle geniş kategori ve ürün seçeneklerini size sunan bu firmadan güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Peki diyelim ki tarzınızı yansıtan ve kullanacağınız yere uygun olan halıyı buldunuz fakat dikkat etmeniz gereken çok önemli bir husus daha var. Oda halınızın sağlık yönünden size zarar vermeyecek bir yapıda olmasıdır. Alerjik bir rahatsızlığınız olabilir ya da evinizde bir bebeğiniz ya da evcil hayvanınız olabilir. Alacağınız halının sağlık açısından güvenirliğinden emin olmalısınız. Bunun için ne yapmalısınız? Öncelikle halı seçerken tarzınızı yansıtan halıyı bulduktan sonra muhakkak bir araştırma yapmanız gerekmektedir.

Sağılınız Açısından En Uygun Halı Nasıl Olmalıdır?

Dekorasyonumuzun en önemli unsuru olan halılar, havadaki tozları, kirleri, yiyecek kalıntılarını, içecek döküntülerini, bakterileri, uçucu organik bileşikleri ve başka birçok kirletici maddeyi aradan süre geçtikçe giderek bünyesindeki liflere işler. Liflere işlenen bu kirlerin havaya karışıp bünyemize zarar vermemesi için halılarımızı düzenli olarak verilen talimatlara uygun bir şekilde yıkatmamız ya da yıkamamız gerekiyor.

Peki ya alerjik bir bünyeye ya da bir bebeğe sahipsek halı seçimimiz nasıl olmalıdır. Çok tüylü halılar, uçuşan tozları, kirleri ve tüyleri üzerlerine toplayarak sizin veya bebeğinizin hastalanmasına neden olabilir. Bu yüzden tüylü halı seçmemeye özen gösterirken Merinos halı gibi büyük markaların antialerjik halılarını tercih etmelisiniz. Ayrıca sentetik halılarında içerisindeki kanserojen maddeler dolayısı ile insan bedenine zarar verdiği bilinmektedir. Gelişen teknolojiyle beraber, halı sektörü de kendini yenilemeye başladı. Son zamanların modası olan antibakteriyel halılar, havadaki tozları, kirleri ve birçok kirletici maddeyi liflerine hapsederek havaya karışmasını önlüyor. Böylelikle evinizde bir bebeğiniz varsa ya da alerjik bir bünyeye sahipseniz gönül rahatlığı ile birçok çeşidi olan antibakteriyel halıları tercih edebilirsiniz.