11-15 Nisan tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Deplasmanlı 2. Hentbol Ligine Terfi müsabakalarında aldığı başarılı sonuçlarla bir çok takım arasından terfi maçlarını 3. olarak tamamlayan Zonguldak Halak Halk Oyunları Gençlik Spor Hentbol takımı finallere kalmayı başardı. Ankara'da oyandığı 4 maçtan 3 galibiyet alan Halay şimdi finallere hazırlanıyor.

Mayıs ayı içerisinde oynanacak olan final maçlarının yeri Hentbol Federasyonu tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacak.

8 TAKIM FİNALLERDE MÜCADELE EDECEK

Toplamda 8 takım 2.lige çıkmak için mücadele edecekler ve ilk 4 takım arasına giren takımlar 2018-2019 Türkiye Hentbol 2. Ligde mücadele etmeye katılmaya hak kazanacaklar.

UFUK BAYRAKTAR'DAN TEŞEKKÜR

Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü yöneticisi ve aynı zamanda oyuncusu olan Ufuk Bayraktar yaptığı açıklamasında destek verenlere teşekkür etti. Bayraktar "Öncelikle şunu belirtmek isterim bizleri takip eden yerel basına, başta Gençlik Hizmetleri İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, Kulübümüzün Başkanı Ramazan Yıldız ve ekibine, Genel Maden İş Sendikası Genel Merkez Yöneticilerine, ÇATES Müdürü Harun Sarı'ya, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ve Yönetim Kuruluna, Korkmaz Mobilya sahibi Murat Korkmaz'a, Pamukkale Otobüs İşletmesi ve Vahdet Velioğlu'na verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz.

Takımın buralara gelmesi kolay olmadı. Zonguldak'ta Hentbol camiasının tek yürek olarak daha önceki yıllarda deplasmanlı liglerde oynamış tecrübeli oyuncular ile ileride çok başarılı olacağına inandığımız gençlerden oluşan takımı kurduk. Adım adım Deplasmanlı 2.lige doğru yol alıyoruz. İnşallah bunu da başaracak güçteyiz. Tabi finallerde mücadele edecek takımımızın daha fazla desteğe ihtiyacı olduğu da aşikardır. Başta Sayın Valimiz Ahmet Çınar ve diğer büyüklerimizin bu başarımıza destek olacağına inanıyoruz" dedi.

2.lige terfilerde dereceye girenler

Adıyaman'da oynanan A GRUBU

1-Adana Seyhan Beld.spor

2-Malatya B.Beld Spor

3-Şırnak Cizre Yıldızlar Spor

Ankara'da oynanan B GRUBU

1-Ankara Başkent Akademi Spor

2.Sivas Önder Gençlik Spor

3. Zonguldak Halay Halk Oyunları Gençlikspor

Aydın'da oynanan C GRUBU

1.İzmir Dikili Spor

2.Aydın Nazilli Beld.Spor

Editör: Pusula Gazetesi