İyi Parti Gökçebey Belediye Meclis Üyesi Satılmış Aydemir hakkında yakalama kararı çıktığı öğrenildi.

İnşaat sektöründe yatırımları bulunan Satılmış Aydemir, ekonomik krizden olumsuz etkilendi. İlçede önemli etkisi olan ve Belediye Başkanı Vedat Öztürk'ün seçimi kazanmasında önemli rol oynayan Satılmış Aydemir ile Vedat Öztürk arasında bazı sorunlar çıktı. İlçede bir kavga olayına karışan Satılmış Aydemir, Almanya'da yaşayan ailesinin yanına gitti. Sadece bir kez Gökçebey Belediye Meclis toplantısına katılan Satılmış Aydemir'in sağlık sorunlarını gerekçe gösterdiği öğrenildi.

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Satılmış Aydemir hakkında yakalama kararı çıkarıldığı konusunda bilgisinin olmadığını belirterek "Durum hakkında bilgimiz yok araştırırız" dedi.

İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen ise konunun kendileriyle bir bağlantısı olmadığını belirterek "Siyasi bir olay değil. Benim haberim yok" dedi. Almanya'da bulunan Satılmış Aydemir'in konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Hukukçular, Satılmış Aydemir'in Türkiye'ye gelmesi halinde havalimanında gözaltına alınacağını belirtiyorlar. Pusula'ya telefonla ulaşan Satılmış Aydemir, "Hakkımda yakalama kararı çıkartıldığını ilk kez sizden duyuyorum. Konuyu araştıracağım. Haberi yazmadan bana ulaşmaya çalıştığınız için teşekkür ederim" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi