-ÖZEL İÇERİK-

CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Zonguldak ve Ereğli Belediye Başkan Adaylarının yarın açıklanmasını beklediklerini söyledi. Merkez ve Ereğli'de aday çalışması için genel merkezden gelen heyet olduğunu ve iki anket yapıldığını belirten Güney, Genel Merkezin anketlerden çıkan isimlerin açıklanacağını söyledi.

Güney, anketlerden Zonguldak'ta Harun Akın, Ereğli'de Halil Posbıyık'ın çıktığını söyledi.

"EREĞLİ VE ZONGULDAK'IN YARIN AÇIKLANMASINI BEKLİYORUZ"

Güney, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı;"Yarın sabah 11'de MYK'mız var. Saat 13.30'da da parti meclisimiz var. Şuanda İYİ Parti ile olan ittifaklarımız yine devam ediyor. İki Genel Merkez ittifaklarda son noktaya gelmesi için açıklamalar biraz geç kaldı. Onun için dikkatli vaziyette bir anlaşma zemini hazırlanıyor. Normalde bizim Parti Meclisi'nden yarın Zonguldak ve Ereğli'nin açıklanmasını bekliyoruz. Bu genel başkanın takdiridir. Çalışmalar yapılmıştır. Genel Başkan parti meclisinde Zonguldak ve Ereğli'yi istediği takdirde, Zonguldak ve Ereğli açıklanacaktır. Beldelerimiz vardı. Merkez ve Ereğli açıklandıktan sonra, beldelerimizde de açıklama yapacağız ileriki haftalarda. Ona göre çalışmalarımızı tamamladık. Arkadaşlarımızla görüştük. Adayların açıklamasından sonra ki o enerjiyle oraları da açıklayacağız."

"GENEL MERKEZ ANKET SONUÇLARI VE HEYET RAPORLARINA GÖRE AÇIKLAYACAK"

Zonguldak teşkilatlarının hangi adayın açıklanacağını bilip bilmediklerini sorduğumuz Güney, şunları söyledi;"Bizde adayların şuanda hangisinin isminin açıklanacağını, biz de bunu yarın sayın genel başkanın açıklaması ile öğreneceğiz. Biz kendi görüşlerimizi zaten burada bildirmiştik. Bütün raporlar genel başkanın önünde. Genel başkanımız buna göre takdir hakkını kullanacak. Ona göre de yarın açıklamasını yapacak. Bütün arkadaşlarımız birbirinden değerli. CHP için burada taşın altına elini koyacak arkadaşlarımız. Burada 2 tane anket yaptık. Ereğli'de de anket yapıldı. Bu anket sonuçlarına göre de sayın genel başkan ve ekibi, örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Oğuz bey ile yerel yönetimlerden sorumlu Seyit Bey ve MYK'da ki 5 tane Genel Başkan Yardımcımızın çalışmaları var bu konuda. Biliyorsunuz buraya heyet geldi. 3'lü bir heyet. 3'lü heyetinde verdiği bir rapor var. 3'lü heyet gittikleri şehirlerde ön çalışma yaptılar. Bu ön çalışma ile bunu da genel merkeze bildirdiler. Anket çalışmaları ve heyetin verdiği rapor adayları belirleyecek. Buradaki anketten Harun Akın çıkmıştı.Ereğli'de ise Halil Posbıyık çıktı."

Editör: Pusula Gazetesi