Zonguldaklı hakem ve gözlemciler iftarda buluştu. Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) tarafından geleneksel iftar yemeği düzenledi. Düş Molası'nda düzenlenen iftar programına TFFHG Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nurettin Demir, İl Hakem Kurulu Başkanı İlkay Güner, ASKF Başkanı Kemal Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Yüksel, Türkiye Futbol Federasyonu Antrenör Eğitmeni, Muhammer Birdal , Futbol İl temsilcisi Metin Malkoç, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna, ASKF Eski Başkanı Tahir Buyurucu, Spor Saha Komiserleri eski Başkanı Naim Acar gözlemciler ve hakemler katıldı.

"KLASMAN SAYIMIZ ARTACAK"

TFFHG Derneği Başkanı Nurettin Demir, yemekte yaptığı konuşmasında"Zonguldak İl Hakem Kurulu eğitimci arkadaşımız verdikleri hizmetlerden dolayı bu sene yukarıya giden aday hakemlerimiz başarılı bir sonuç aldı. İnşallah bunun semeresini inşallah sezon sonu 1 Temmuz ve 10 Temmuz arasında açıklanacak. MHK listelerinde görme şansımız olacak. Yine içimizden C kursuna terfi için 3 tane hakemimiz birde gözlemcimiz davet edildi. Ankara'ya bunlardan da başarı bekliyoruz. Yani klasmanda ki hakem sayısını yükseltmek istiyoruz" dedi.

"HATASIZ MAÇLAR DİLİYORUM"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, "Böyle bir ortam Zonguldak'ta taban birliklerinin bu kadar birlikte hareket edebileceği noktasına kadar hissettirdiniz. Göreve geleli 2 yıl olmasına rağmen 2 yıldır gerçekten çok güzel bir şekilde TÜFAD olsun, Hakem Derneği ile olsun ASFK ile olsun, iyi bir saç ayağı oluşturduk. Ben bu anlamda Ramazan ayınızın mübarek olmasını diliyorum. Bayramınızı kutluyorum. Futbol dolu hatasız güzel keyifli maçlar yönetmenizi diliyorum" dedi.

"ASLA PES ETMEYİN"

Türkiye Futbol Federasyonu Antrenör Eğitmeni Muhammer Birdal "Ben herkese başarılar diliyorum. Herkesin bir hayali var. Sizlerinde hayalleri var. Sizlerden bir tek şey rica ediyorum. Hayallerinizin peşinden koşun. Kesinlikle pes etmeyin. Kaybedersiniz ya da moraliniz bozulur. Ama pes etmeyin. Başarılar diliyorum " dedi.

"ÖZÜNÜZ SÖZÜNÜZ BİR OLDUĞUNA İNANIYORUM"

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, "Sizlerinizin kalbinizin özünüzün sözünüzün bir olduğuna inanıyorum. Ben geçen ilk açılışınızda da söylemiştim. Bir hakem babası olarak her zaman sizlerin yanınızda bulanacağımı söylemiştim. Sizin anlayan biri olduğumu söylemiştim. Ama sizde eksik gördüğüm şu var. Verdiğiniz kararda tereddüt ediyorsunuz. Ben sizin verdiğiniz kararın doğru olduğunu biliyorum. O kararı verin. Yeter ki arkanızda biz taban birlikleri olarak yanınızdayız. Bizi zincir halkası olduğunu düşünürseniz. Bizim halkalarımızdan bir tanesi kopuk olursa aramızda kopukluklar başlar. İleri gidemeyiz. Biz hepimiz Zonguldak için mücadele ediyorsak o zaman bizim aramızda ayrıcalık ayrıcalık olmaz. Biz büyük bir aileyiz" dedi.

"HAKEMLİK İLKESİNDEN ŞAŞMADIK"

Zonguldak İl Hakem Kurulu Başkanı Başkanı İlkay Güner, "Biz Zonguldak'ta çalkantılı bir dönem geçirdik. Çok zor bir süreçte görev aldık. Her türlü olumsuzluklara rağmen yine hedefimiz olan hakem ilkesinden şaşmadık. Sezon sonu değerlendirmelerinde 8 takım hakem adayımız 3 tane gözlemci arkadaşımızla birlikte seminerlere davet edildik. Orada sınavlara girdiler. Çok güzel bir şekilde kendilerini ifade ettiler. Bu sınavlardan iyi sonuç aldılar. Oradan muhakkak terfi bekliyoruz. Bunun dışında C Klasmanı için teklif edilen davet edilen arkadaşlarımız var. Hakem Ergin Eren Gökmen, Ali Rıza ve Evren Atışta gözlemcilik için. Bunlar bizim için başarı ölçüsü" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi