2017-2018 futbol sezonu tamamlanmasına rağmen Zonguldaklı Klasman hakemleri çalışmalarına yoğun bir tempo ile devam ediyor. Ankara'da gerçekleştirilen Klasmana yükselme atletik ve yazılı sınavlarda büyük bir başarı gösteren Zonguldaklı hakemler İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış'ı da gururlandırmıştı. Klasmana aday gösterilen 11 hakemden 10 tanesi Klasmana yükselerek Türkiye genelinde büyük başarı göstermiş ve Ankara ile birlikte Zonguldak bu alanda rekor kırmıştı. 11 Ağustos tarihinde Klasman hakemleri için Ankara'da gerçekleştirilecek olan atletik test sınavları öncesinde bir çok il tatil yaparak yazı geçirmesine rağmen Zonguldaklı hakemler İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış nezaretinde yazılı sınava tabi tutulduktan sonra Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda FİFA atletik test uygulaması yaptı. Hakemlerin tamamının başarılı olduğu atletik test uygulaması sonrasında Zonguldaklı hakemlerin Ankara'da yapılacak atletik testlere hazır olduğu gözlendi.

EVREN ATIŞ HAKEMLERİ KUCAKLAYARAK TEK TEK KUTLADI

Zonguldak İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış, atletik test sınavlarında yoğun sıcak ve bunaltıcı hava şartlarına rağmen FİFA atletik test sınavlarında başarılı olan tüm hakemleri tek tek kucaklayarak tebrik etti.

"HAKEMLERİMİZİN BAŞARISI BİZİ SEVİNDİRDİ"

İl hakem Kurulu Başkanı Evren Atış, atletik test hakkında bilgi verdi: "Sezon başı hakem kampları her zaman çok zor oluyor. 11 Ağustos tarihinde Ankara'da Klasman hakemlerine yönelik sezon başı kamp ve FİFA atletik test sınavları olacak. 19 Haziran tarihinde klasman hakemlerinin idmanlarını başlatmıştık. Bugün de klasman hakemlerimiz için FİFA atletik test yaptık. Testler sonunda hakemlerimizin tamamının başarılı olduğunu görmek bizleri sevindirdi" dedi.

ADAYLAR, İL HAKEMLİĞİ İÇİN SINAV VE TEST EDİLDİLER

Atış, "Aynı zamanda aday hakemliğinden il hakemliğine geçiş için Dernek binasında eğitim düzenledik ve kural bilgisi sınavı yaptık. Ardından da atletik test yaptık. İl hakem sayımızı artırmak istiyoruz. Yıl sonunda il hakem sayısına göre terfiler oluyor. Hem klasman hakemlerin son durumunu görmek, hem de diğer hakemlerimizin canlılığını devam ettirmek için testlere devam edeceğiz. Bugün testlerimizi başarıyla yaptık, 15 gün sonra bir test daha yapacağız. İdmanlara erken başladığımızı düşünmüyorum. Çok iyi çalışıp sezona hazır girmek istiyoruz. Antrenman döngüsünde 48 saat idman yapmadığınızda vücut eskisine döner. O nedenle biz tedbirlerimizi eksiklerimizi gidererek Zonguldak'ın bu sezon yakalamış olduğu terfi klasman başarısını daha da üstüne koymak istiyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi