İkinci Amatör Küme Merkez B grubunda oynanan Kozlu Merkez Topbaşıspor ve Çaydamarspor arasında geçtiğimiz hafta oynanan maçta çıkan tartışmaların ardından maçın haremi soyunma odasına gitmiş ve olayların büyümemesi için Merkez Topbaşıspor yönetimi sahadan çekilme kararı almıştı. Bu maçın ardından Merkez Topbaşıspor Kulüp Başkanı Yusuf Çetin maçta "Hakem terörü" yaşandığını açıklayarak tepki göstermişti. Bunun üzerine TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya da, Yusuf Çetin'in "Hakem Terörü" açıklamasına büyük tepki göstererek Çetin'in hakem ve gözlemci camiasından özür dilemesi gerektiği yönünde açıklama yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA: "Geçtiğimiz günlerde Kozlu Merkez Topbaşıspor Kulübü Başkanı Yusuf Çetin'in camiamız aleyhine yapmış olduğu ifadeler ne bir Kulüp başkanına yakışmıştır, ne de bir spor adamına yakışmaktadır. Kullanmış olduğu "HAKEM TERÖRÜ" cümlesinden ötürü kendisini şiddetle kınadığımızı spor kamuoyunun bilmesini isteriz... Kullanılan "TERÖR" kelimesi hangi maksatla olursa olsun "HAKEM" kelimesi ile yan yana kullanılmaz, kullanılamaz! Hakem Terörü diye bir şey yoktur, olamaz da! Bu açıklamalarla camiamıza karşı sporcularını ve taraftarlarını kışkırtan kişiler öncelikle kendilerini sorgulamalıdır ve sonra Terör kelimesini ağızlarına almalıdır.

Ayrıca bilmekteyiz ki Yusuf Çetin, Ülkemiz ve Milletimiz için önemli ve değerli bir siyasi Partinin (Saadet Partisi) Milletvekili Adayı olmuş ve Merkez İlçe Başkanlığını yapmıştır. Ülkemiz adına böylesine değerli bir partinin, önemli görevlerinde bulunmuş bir siyaset adamı nasıl olur da Türk futbolunun çok önemli bir paydaşı olan Hakem Camiasına böylesine çirkin ifadeler kullanabilir? Nasıl olur da Milletin Vekili olmaya aday bir siyasetçi, böylesine büyük bir Camiayı zan altında bırakacak cümleler kurabilir? Camiamız içerisinde, inanmış oldukları davayı savunan Değerli Hakem ve Gözlemcilerimizin olup olmadığını ne denli bilmektedir? Açıklamasından da anlaşılacağı üzere Siyasi kimliğini ve Kulüp Başkanlığı görevini unutmuştur! Holigan edasında açıklamalar yapmaktadır, bilinçsiz ifadeler kullanmaktadır. Yusuf Çetin bilmelidir ki Camiaları temsil eden yöneticiler ve siyasiler kullandığı kelimelere çok dikkat etmelidir.

Bizler eleştiriye açık bir camiayız. Bizler müsabakalar da hata yapmıyor muyuz? Evet yapıyoruz. Yapmaya da istemeden de olsa devam edeceğiz. Ama bu kesinlikle ve kesinlikle art niyetli olmayacaktır. Bizlerin de birer insan olduğu ve insanın olduğu yerde hatanın da olacağı unutulmamalıdır... İl Hakem Kurulumuz hakkında söylenen "Bu işi bilmiyorlar" kelimesi oldukça gülünçtür! Sayın Çetin bilmelidir ki, Zonguldak futbolu bu sezon oldukça başarılı bir şekilde liglerini tamamlamaktadır. Bunda tüm Kulüp Başkanlarımızın, futbolcularımızın, taraftarlarımızın, taban birliklerimizin çok büyük emeği vardır! Camiamızın ve Kurulumuzun da göstermiş olduğu büyük bir özveri bulunmaktadır. Bu kesinlikle ve kesinlikle gözardı edilemez. Kurulumuz deneyimli bir Başkana ve Yöneticilere sahiptir.

Bizler spora gönül vermiş insanlarla mahkeme koridorlarında değil de spor sahalarında karşı karşıya gelmek istemekteyiz. Bu da şu anlama gelmesin ki Hakem ve Gözlemcilerimize yapılan çirkin davranışlara göz yumacağız! Yusuf Çetin'den yapmış olduğu haberi tekzip etmesini ve camiamızdan özür dilemesini beklemekteyiz. Aksi takdir de yasal haklarımızı kullanacağımızı ve üyesi olduğu Saadet Partisi Genel Başkanlığına kadar konuyu aksettireceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.'' dedi.

Editör: Pusula Gazetesi