Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından düzenlenen Budokaido Kumite Türkiye Şampiyonası Sakarya'da gerçekleştirildi.

Serdivan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyona, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında seyirci alınmazken, federasyon görevlileri, hakem, sporcu ve antrenörler ise HES koduyla salona giriş yaptı.

328 kadın ve 387 erkek sporcu kumitede, 108 kadın ve 54 erkek sporcu ise katada yer alırken, Şampiyonaya 29 ilden katılan sporcular, alt minik, minik, yıldız, ümit, genç, 21 yaş altı, büyükler ve veteranlar kategorilerinde yarıştı.

HAKAN KOLÇAK TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Zonguldak'ı temsilen şampiyonada yeralan Kömürkent Spor Kulübü'nden Hakan Kolçak oynadığı ilk 4 karşılaşmayı kazanarak finale yükseldi. Finalde rakibine mağlup olan Hakan Kolçak Türkiye şampiyonu olarak Zonguldak'a madalya ve kupa kazandırmanın gururunu yaşadı. Antrenörü Bülent Çiçek ise Hakan Kolçak'ı kutlarken, önümüzdeki süreçte Türkiye şampiyonluğu için en büyük adaylardan birisinin Hakan Kolçak olduğunu söyledi.

2 TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU KAZANDIK

Öte yandan Bülent Çiçek'in öğrencileri Sude Erdoğan rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonu oldu. Yine Zonguldaklı hoca Bülent Çiçek'in yetiştirdiği Avrupa şampiyonu Hazal Çatma da tüm rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonu oldu.