Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde zirai don uyarısında bulundu. Bugün (Cumartesi) gece saatlerinden itibaren etkili olacağı tahmin edilen zirai donun, Salı gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle; "23 Mart Cumartesi gecesinden, 26 Mart Salı sabahına kadar, tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden Marmara'nın güneydoğusunda hafif, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesinde orta kuvvette, yüksek rakımlı bölgelerde ise kuvvetli zirai don riski bulunmaktadır. Çiçeklenme dönemindeki badem, kayısı, erik vb. meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerilir."

Meteoroloji'den alınan son verilere göre; Zonguldak'ta bugün (Cumartesi) havanın sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Pazar gününde yağışlı havanın devam etmesi bekleniyor. Pazartesi ve Salı günlerinde yağışlı havanın kenti terk etmesi beklenirken, sıcaklıkların 7-9 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor. Sağanak yağışın, Çarşamba gününde tekrar etkili olması bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi