Zonguldak'ta ki çöp ve hafriyat dökümü konusunda hassas olduğunu belirten Vali Erdoğan Bektaş "Belediye başkanlarını sıkıştırdık, faydası oldu" dedi.

Kilimli Sahil Yolu'nda hafriyat dökümlerine karşı özel bir önlem alacaklarını belirten Bektaş "Hafriyat dökümü de öyle her istendiği yere yapılamaz. Bu konuda sizlerden yardım istiyorum. Çekin afişe edin, haber yapın, ünlem yapın" dedi.

Bektaş'ın çöp ve hafriyat konusu hakkında şunları söyledi;

"Seçimlerden sonra Belediye başkanlarını sıkıştırdık. Faydası oldu, ama vatandaş dökmeye devam ediyor. Mücadele devam ediyor. Ben tekrar kirlilik görüyorum. Özellikle her gördüğünüz çöpün fotoğrafını çekin. Yazın, çizin gösterin. Bu şehir çevresini temizleyebilir, temizleyebileceğini de gösterdi. Baya mutlu oldum seçimden sonra hemen belediyeler devreye girdi. Bizde devreye girdik. Fakat Zonguldak İl hudutları dahilinde çöp dediğimiz şeyi atılacak bir tek yer var, orası bizim çöplüğümüzdür. Bizim resmi çöplüğümüz. Biz onu işletiyoruz. Onun dışında hiç bir yere çöp atılamaz. Atan kişi suç işliyor, yanlış yapıyor. Hafriyat döküm alanları belirli sınırlı yerler var. Onları daha da somutlaştırmaya çalışıyoruz. Hafriyat dökümü de öyle her istendiği yere yapılamaz. Bu konuda sizlerden yardım istiyorum. Çekin afişe edin, haber yapın, ünlem yapın. Zonguldak'ın kirliliğe mahkum olmadığını gördük. Bu işi başarabileceğini gördük ama bu başarının sürekli olmasını istiyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi