Bu konuda akademiler MEB onaylı olarak öğrencilere güzellik alanında sertifika verebilmektedir. Sertifikalar hazırlanırken Türkçe veya İngilizce olarak hazırlanabilmektedir. Alınan sertifikalar bir anlamda mezuniyet belgesi olarak dahi geçebilmektedir.
Güzellik uzmanlığı kursu sertifikasını alan kişiler bu belgeyle birlikte mesleki eğitim merkezi tarafından yapılan sınava başvurabilir. Ustalık belgesi sınavlarına katılabilmek için direk giriş hakkına sahip olabilmek bu sertifikayla mümkündür. Bu sertifika sayesinde kişiler kendi güzellik salonunu dahi açabilir. Güzellik uzmanlığı eğitimini almak için kişilerin yalnızca başvuru yapması yeterlidir. Bunun için belirli kriterleri karşılamak gerekir. Bu kriterlerden birisi yaş aralığıdır. 19 ile 45 yaş aralığında olan kişiler bu programa başvuru yapabilir. Ayrıca en az lise mezunu olunması gerekir. Güzellik uzmanlığı kursunda birden fazla bölüm ve ders içeriği bulunmaktadır. Bu kapsamlı eğitim planını alabilmek için internet siteleri üzerinden başvuru yapabilmek mümkündür.

Güzellik Uzmanlığı Kursu Ders İçeriği

Güzellik uzmanlığı kursu eğitimlerinde birden fazla bölüm bulunur. Bu bölümlerin içerisinde çeşitli ders içerikleri yer almaktadır. Ders içeriklerinden birisi epilasyon uygulamalarıdır. Bu eğitimde iğneli epilasyon teknikleri ve uygulamaları hakkında ders içeriği bulunmaktadır. Ayrıca Buz başlıklı olan Diode lazer epilasyon teknikleri ve uygulamaları konusunda eğitim verilmektedir. Ağda teknikleri ve uygulamaları gibi ders içerikleri epilasyon bölümünde yer alır. Bu bölümde ayrıca makyajla alakalı eğitimler verilebilmektedir. Yüz tiplerine uygun olan makyaj teknikler, gölgelendirme, gündüz ve gece makyajı tekniği gibi birçok ders içeriği bu eğitim programında mevcuttur. Bunu yanı sıra temel masaj uygulamaları adı altında klasik vücut masajı eğitimi verilebilmektedir. İsveç masajı tekniği ve uygulaması öğrencilere gösterilir ve öğretilir. Bunun yanı sıra yağlarla masaj tekniği ve uygulaması öğrencilere sunulur. Öğrencilerin bu kapsamlı ders içeriklerinden faydalanabilmesi için başvuru yapması yeterlidir. Bunun için günümüzde internet üzerinden form doldurarak başvuru yapmak mümkündür. Form içerisinde kişisel bilgiler ve iletişim bilgileri hakkında bilgi istenir. Gereken bilgiler doldurulduktan sonra güzellik uzmanlığı kursu için adım atılabilir.