Bartın'nın Güzelcehisasar köyünde projelendirilen imar planını protesto etmek için toplanan bir grup, projenin iptali için vatandaşlardan imza topladı.
Bartın'ın Güzelcehisar köyünü turizme kazandırmak amacıyla başlatılan projenin ilçenin doğal yapısına zarar verdiğini ifade eden bir sendikanın üyeleri, projenin iptali için imza toplandı. Eylemde konuşan Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sedat Bora, "80 milyon yıllık bir jeolojik oluşum olan ve yeryüzünde sadece birkaç örneği bulunan lav sütunlarının yer aldığı Güzelcehisar'da "Turizm Yatırımı" adı altında sahilde insanları kumda yürütmemek için proje yapılmıştır. Güzelcehisar Köyünde, 80 milyon yıl önce volkanlardan akan lavların soğuyup kristalleşmesiyle kaya haline dönüşen bazalt sütunları, geçen Ağustos ayında Türkiye'nin 112'nci tabiat anıtı olarak ilan edilmiştir. Zengin biyoçeşitliliğe sahip sütunların bulunduğu 143 dekarlık alanda kestane, ıhlamur, akçaağaç, defne, gürgen, mersin, kum zambağı, eğrelti otu gibi yüzlerce orman altı bitkisi yer almaktadır" dedi.
Bölgenin yeryüzü harikası bir kıyı bölge olduğunu ifade eden Bora, "Güzelcehisar sahili akıl almaz bir proje ile karşı karşıyadır. Ölçeksiz, detaysız, ne yapılacağı belli olmayan böyle bir proje kıyılarımıza telafisi mümkün olmayan zararlar verecektir. Söz konusu imar planı iptal edilerek, demir boru yığınından ibaret proje iptal edilmelidir" şeklinde konuştu.
Sendika üyeleri, topladığı bin 500 imzayı ilgili yerlere gönderecek.

Editör: Pusula Gazetesi