Karadeniz sahil yolunun Bartın-Kurucaşile arası Hacı Mahmut tepesi- Karaman arasında tünel ve viyadükler ile yolun eski yola bağlantısı için çalışmalar devam ediyor. Mevcut şartlarda, avara bölgesinden eski yoldan ulaşım devam ederken, önümüzdeki aylarda avara, hacı mahmut tünelleri ulaşıma açılarak, özellikle sürücülere büyük sıkıntılar yaşatan 600 rakımlı hacı mahmut tepesi artık tünellerle geçilmiş olacak.

Viyadükler yerleştiriliyor

Karaman köyünün altında bulunan tünel çıkışındaki yolun devamını sağlamak için getirilen viyadükler sabah saatlerinde yerleştirilmeye başlandı. Bölgede büyük sevinçle karşılanan bu gelişmenin ardından yolun önümüzdeki haftalarda Karaman köyünden çıkış olmak üzere açılacağı bildirildi. Yapılan yol çalışmaları sayesinde Kastamonu Cide ile Kurucaşile ilçesine ulaşımın süre olarak azalacağı belirtildi.

Milletvekili Tunç: Çalışmalar aralıksız devam ediyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç yol çalışmalarının devam ettiğini belirterek, karaman köyünde yolun en kısa sürede açılacağını söyledi.