1980 yılından bu yana depo raf sistemleri, mağaza raf sistemleri, market rafları ile ekipmanları ve metal dolap üretimi gerçekleştiren Raftürk, İstanbul ve Kocaeli illerinde toplam 30.000 metrekarelik tesislerde üretim yapıyor. Dilovası'nda yer alan fabrikasında Türkiye'nin uygulamada en büyük güneş enerjisi santralini kuran Raftürk, şirketin tüm elektrik ihtiyacını kurduğu bu tesisten sağlıyor. Raftürk, temiz enerji kaynaklarından yararlanarak, her yıl 1000'e yakın ağacın kesilmesine ve 450 bin kilo karbon salınımına engel oluyor.

Türkiye'de güneş enerjisinden yararlanma anlamında çok önemli bir adım atan Raftürk'ü gelin yakından tanıyalım.

Verimli bir çalışma alanı sağlamak için mekanın ideal kullanılması şart. Raf sistemleri alanında hizmet veren Raftürk, gerek arşive önem veren firmalar gerek iş yerinde ve evde raf kullanımını tercih eden kullanıcılar için her amaca uygun raf sistemleri üretiyor. Raftürk hem verimli alan kullanımı sağlıyor hem de estetik, konfor ve dayanıklılığı ön plana çıkarıyor.

Depo Raf Sistemleri

Depo raf sistemlerini lojistik firmalar, perakende ve toptan ürün sunan firmalar ve genel olarak depolama sektöründeki firmalar tercih etmektedirler. Depo raflarını kullanmak ürünlerin muhafaza edilmesi, maliyetlerin azaltılması ve verimliliğin artırılması için büyük önem taşımaktadır. Depo sistemler, mevcut alanınız küçük olsa bile o alanı maksimum verimde kullanmanızı sağlar. Bunun yanında depo rafları malzemelerin düzenli bir şekilde yerleştirilmesine, çevresel tehlikelerden korunmasına ve malzemelere kolayca erişilmesine de yardımcı olur.

Depo raf sistemleri kapsamında yer alan yüksek irtifa raf sistemleri, alandan tasarruf sağlamak isteyen kullanıcılar için oldukça iyi bir çözüm olmaktadır ve genelde küçük işletmeler tarafından tercih edilirler. Palet yüksekliğinin oldukça fazla olması ve ayarlanabilir çoklu paletleri sayesinde yüksek sayıda ürün taşıyabilir. Bu özelliği sayesinde alanlar verimli bir şekilde kullanılmış ve tüm ürünlere doğrudan erişim sağlanmış olur.

Sırt sırta raf sistemleri, modüler yapısı sayesinde işletmelere maksimum depolama alanı sunarak depo alanındaki yer kullanımını en yükseğe çıkartır. Ayrıca ayak yüksekliği ve travers uzunluğu müşterinin ihtiyaç ve taleplerine göre ayarlanabilir.

Kullanım türüne, ihtiyaca ve kurulacak alana göre diğer depolama raf sistemleri ise çift derinlikli, dar koridor, giydirme cepheli, içine girilebilir ve katlı depo raf sistemleridir. Bu depo raf sistemleri oldukça uzun ömürlüdür ve dayanıklı olmaları açısından paslanmaz malzemelerden yapılmaktadır.

Market Rafları

Bir diğer önemli raf sistemi son zamanlarda çokça rağbet gören market raflarıdır. Modern zamanda değişen ve gelişen alışveriş alışkanlıkları, zamanı ve mekanı verimli kullanma gerekliliği gelişmiş raf sistemi ihtiyacını doğurmuştur. Adından da anlaşılacağı üzere market raf sistemleri çoğunlukla market ve süpermarketler tarafından gıda ve gıda dışı tüketim ürünlerinin teşhiri amacıyla kullanılırlar. Ancak bunu yanında züccaciye, hırdavat, boya, oyuncak, çiçek, ayakkabı ve tekstil gibi birçok sektörde de kullanılabilmektedir.

Modern zamanın taleplerine uygun şekilde geliştirilmiş hızlı depolama olanaklarına sahip bu rafların yüksekliği genelde 225 cm olmakla birlikte kurulumun yapılacağı tavanın yüksekliğine ve müşterinin isteğine göre bu ölçü değişebilmektedir. Market raf duvar reyonları, genel olarak 40 cm'lik taban, raf ünite ayağı, 30 cm'lik üst raflar, arka pano, raf destekleri, raf tabla etiketleri ve şapka bölümlerinden meydana gelir. Renk olarak genelde beyaz ve krem rengi tercih edilse de başka pek çok renk seçeneği de mevcuttur.

Arşiv ve Soyunma Dolapları

Raftürk tarafından üretilen diğer bir ürün, dosya dolabı olarak da bilinen arşiv dolaplarıdır. Ofis ve işlerlerinde dosyalara çok daha hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlar ve dosyaları belli bir düzende koruyarak arşivler. Fabrikalarda, ofislerde, spor komplekslerinde, askeriyede ve sağlık sektörü gibi pek çok alanda kullanılan arşiv dolapları sağlam ve kolay temizlenebilen kaliteli malzemelerden yapılmaktadır. Çekmeceli, raflı, raylı, kapaklı, menteşe kapaklı ya da benzeri kombinasyonlarla kullanıcının ihtiyacı ve isteği doğrultusunda üretilirler. Boyutları yine ihtiyaca göre çeşitlilik gösterir.

Soyunma dolapları genelde metalden üretilen ve tekli, ikili, üçlü, dörtlü, altılı modüller halinde hazırlanan dolaplardır. Kullanım alanları; ofisler, fabrikalar, inşaatlar, oteller, spa merkezleri, spor salonları, hamamlar, okullar, restoranlar ve askeri alanlardır. Çalışanların ve müşterilerin eşyalarını saklayabilmeleri amacıyla kullanılır. Personel için ayrılmış olan mekanlarda fazla yer kaplamayan, kullanışlı ve tercihen kilitli dolaplardır. Temel özellikleri yüksek güvenlikli, uzun ömürlü, koku tutmayan ve konforlu bir yapıya sahip olmalarıdır.

Editör: Pusula Gazetesi