Zonguldak İli Dernekleri Federasyonu'nun, 12 Nisan 2021 Pazartesi günü 1. Olağan Kongresi yapılacak.
Zonguldak Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirecek olan 1. Olağan Kongrede Zonguldak İli Dernekleri Federasyonu'nun yeni yönetim ve denetim Kurulu oluşturulacak.
Zonguldak ili Kalkındırma Derneği Başkanı Necati Başar yaptığı açıklamada, "Federasyonumuzu kurduktan sonra İstanbul, Bursa-İzmir federasyonlarla bir üst kuruluş olan Ankara'da bir Konfederasyon kuracağız" dedi
Konfederasyonla birlikte güçlü bir Zonguldak lobisini oluşunu oluşturacaklarını belirten Başar, Zonguldak'a hizmet akışını hızlı bir şekilde sağlamaya çalışacaklarını söyledi.
Zonguldak İli Kalkındırma Derneği Başkanı Necati Başar, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Zonguldak İli kalkınma ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte beraber Zonguldak'ta ki sivil toplum kuruluşları geçen sene 18 Mart'tan önce istişare toplantısı yaptık biliyorsunuz. Öğretmenevi'nde kahvaltılı bir toplantı oldu ve bu toplantıya Zonguldak milletvekillerimizin ve mecliste grubu bulunan siyasi partilerimizin il başkanlarını davet ettik. Çünkü Zonguldak hepimizin. Bunu birlikte beraberce yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. O yüzden çalışmalarımız oldu ve bunun neticesinde federasyonumuzun 18 Mart 2020 tarihinde unutulmayacak bir tarih olacak o tarihte Ona kurulması kararını aldık. Fakat Ondan sonra pandemi sebebiyle kongremiz yapamamıştık. Şimdi icişleri bakanağın izni ile Kongremizi 12 Nisan'da Zonguldak Belediye nikah salonunda icra edeceğiz. Bu kongreye katılacak olan dernek başkanlarımız Zonguldak İli Kalkınma yardımlaşma Derneği Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Gümüşhaneliler Derneği, Sinoplular Derneği, Çaycumalılar Derneği, Bayburtlular Derneği, Rizeliler Derneği, Devrek Gökçebey Derneği. Ayrıca Kastamonulular Derneği ve Ereğlililer Derneği'ni de yazısını bekliyoruz. Tabii katılıyorum demekle olmuyor. Bu kongrede derneklerin genel kurulda yetki belgesi alması lazım. Nasıl alacak genel kurulda diyecek ki işte Zonguldak'ta kurulan federasyona katılabilir diye önerge verilecek ve bu önerge Divanda onaylanacak ve divan tutanaklarına geçmesi lazım. Divan tutanaklarıyla beraber bize müracaat ederek Biz de bunların katılımını sağlayacağız. Bu arada Giresun Kültür ve Yardımlaşma Derneği çalışmaları devam ediyor. Eğer bu hafta bitirebilirlerse müracaat ederlerse yönetime girerler, etmezlerse sadece katılmış olurlar. Bu nedenle onları da şeylerini katılmalarını sağlayacağız İnşallah şu anda 10 civarında Dernek katılmış görünüyor. Daha önceden 8 demek birlikte hareket ettik bana iki tane daha ilave ettiğimiz on demek oluyor.
10 dernekle beraber federasyonumuzu kurduktan sonra İstanbul'da federasyonumuz, Bursa-İzmir birleşerek onlar bir federasyon oluyor, Ankara'da da var ve bunların bir üst kuruluş olan Ankara'da bir Konfederasyon kurarak güçlü bir Zonguldak lobisini oluşunu oluşturup Zonguldak'ın hizmet akışını hızlı bir şekilde sağlamaya çalışacağız. Zonguldak'a ne gibi hizmetler yapılır bunların ön çalışmaları yaparak birlikte hareket edeceğiz. Bu İnşallah Zonguldak için hayırlı olacağını umut ediyorum."