Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe eski Başkanı Ebru Uzun, Zonguldak Belediyesini kaybetme sebebi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Örgütlerde tabandan tavana herkesin özeleştiri yapması gerektiğini vurgulayan Uzun "CHP Zonguldak'ta kaybetmeyi örgütleyenler günah keçisi aramaya başlamış. Pazar günü gecesinden beri herkesin içine iktidar edenlerin dili kaçmış, önüne gelene hain damgası yapıştırıyor" dedi.

Herkesin şapkasını önüne koyması gerektiğini belirten Uzun "Mücadelemiz yeni başlıyorken, yarın gidip yine oy isteyip gönlünü alacağımız seçmene olmadık laflar söylemek hesap sormak hadsizlik ve çapsızlıktır" dedi.

"FATURAYI DOĞRU ADRESLERE TESLİM EDELİM"

Uzun, açıklamasında şunları söyledi;

CHP Zonguldak'ta kaybetmeyi örgütleyenler günah keçisi aramaya başlamış .Pazar günü gecesinden beri herkesin içine iktidar edenlerin dili kaçmış, önüne gelene hain damgası yapıştırıyor. Bu akıl tutulmasıyla süreci yürüten hatadan hataya sürükleyen gerçek sorumlulara argüman üretip hesap vermekten kurtarıyor işin kolaycılığına kaçıyorsunuz.
CHP 24 Haziran seçimlerinde kan kaybetmeye başladı ama bunun sorgulaması hiç yapılmadı tıpkı şimdi olduğu gibi sorumluluk seçmene yüklendi.
Partimizin özellikle son sekiz yılda ortaya koymuş olduğu belediyecilik anlayışından ötürü örselendiğini, halkın tepkisini, belli oranda oy kaybı yaşayacağımızı hepimiz çok iyi biliyorduk. Bundan ötürü bazı eski il, ilçe başkanları ve partililer bir araya gelip mevcut yönetimlere ortak akılla hareket edilmesini, parti içi hiçbir grubun ötelenmemesi gerektiğini ,kaos ortamı yaratılmadan aday belirleme sürecinin yönetilmesini rica ettik ama işitmediğimiz laf kalmadı, olmadık tepkilerle karşılaştık.
2014 yılında kıl payı aldığımız bir seçimi bu kadar yıpranmışlıkla ve parçalanmışlıkla, güçlü akrabaları olan değil gerçekten güçlü ve doğru bir adayla alabilirdik. Sürecin sorumluları ve mimarları bunu bilmiyor muydu? em de çok iyi biliyorlardı ama niyetler farklı olduğundan mantıklarını devreye sokmadılar ..
Şimdi aday belirleme sürecinden tutunda ,aday belirlendikten sonra da devam eden yanlışlar silsilesi ,listeler oluşturulurken ve oluştuktan sonraki yanlışlar silsilesi ,adayın propaganda süresince izlediği yanlışlar silsilesi ortada öylece dururken ve bunları hepimiz biliyorken suçu sandığa gitmeyen seçmene atmak abesle iştigaldir.
Evet parti üyesi olup ona yakın buna yakın diye yaftalanan isimler tepkisel olarak sandıkta başkan adayına oy vermeyeceğini zaten çekinmeden söylüyorlardı ama bu oylar seçim kaybetme nedeni olacak boyutta değildir !!! Seçim elli yüz oyla kaybedilmemiştir ...CHP üyesi oy atmadı değil, CHP seçmeni sandığa gitmemiştir ..Arada çok büyük anlam farkı vardır.
İstanbul ve Ankara zaferi hepimizin umutlarını diriltirken ,mutlu ederken daha mücadelemiz yeni başlıyorken ,yarın gidip yine oy isteyip gönlünü alacağımız seçmene olmadık laflar söylemek hesap sormak hadsizlik ve çapsızlıktır.
Bütün bunlar olurken hepimiz ordaydık !! Şapkayı önümüze koyup hepimiz pay çıkarmalıyız kendimize ...

Adayın yanında gezip boy boy poz verenler yada ömründe ilk defa bu seçimde ortaya çıkan iki kapıya broşür verdi diye herkesten daha iyi partili pozlarına girip sosyal medya hesabından atar gider yapanlar lütfen sakin olun ...Madalya falan vermiyorlar söyleyeyim.Hepimiz üzgünüz ama seçmen bize bir ders vermek istemiştir .Buradan birbirimizi ötelemeden ders çıkarmayı bilirsek büyürüz.Ankara ,İstanbul'u alan Türkiye'yi alır ..Doğru aday ve propagandayla Zonguldak'ı hayli hayli alır ...

Son sözüm; faturayı doğru adreslere teslim edelim ..Bardağın dolu tarafınıda görelim seçmenin sandığa inancı yeniden yeşermistir .Asıl şimdi başlıyoruz

Editör: Pusula Gazetesi