Ereğli Ağız Diş Sağlığı Hastanesi'nde yaşanan grup seks ve cinsel taciz iddialarının mağduru 3 kadın, dönemin başhekimi Y.T. ve Hastane Müdürü E.Ö'nün kendilerine farklı zamanlarda fiziksel ve sözlü cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Hizmet İş Sendikası Zonguldak İl Başkanı Güven Kaya'nın, Başhekim ve Hastane Müdürü tarafından taciz edildikleri iddia edilen N. C, H. Ş ve C. G. ile yaptıkları WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı.

Güven Kaya, WhatsApp grubunun kurulduğunu sadece gruba alınanlar tarafından bilinmesi gerektiğini belirterek, Başhekim ve Hastane Müdürünün görevlen alınmasıyla ilgili Vali, İlçe Başkanı ile yaptıkları görüşleri gruptakilere anlatarak "Bu Müdürle Başhekimi aldıracağım dedim Sedat'a. Yerlerine adam arıyorum" dediğini görülüyor.

Öte yandan grup seks teklif edildiği ve tacize uğradıkları iddia edilen kadınların tacizi görüntülemek için kalem kamera arayışı içinde oldukları anlaşılıyor. Sendikacı Güven Kaya, kadınlardan birine "Teli elinde tutup kameraya alamaz mısın. Yeri çeksen bile olur" diye akıl vermesi dikkat çekiyor.

Kadınlardan biri Iphone telefonda ses kayıt özelliğinin nerede olduğunu soruyor.