Zongudak'ın Devrek İlçesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince gramajı düşük ekmek operasyonu düzenlenerek fırınlar tek tek denetlendi. Yapılan incelemede gramajı düşük ekmekler toplanarak, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtıldı.

Devrek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ekmek fırınlarında kurallara uyulup uyulmadığı yönünde bir uygulama yaptı. Denetimlerde özellikle gramaj konularında incelemeler yapan ekipler, gramajı düşük ekmekleri topladı.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımıza sağlıklı ve eşit hizmet sunulması için fırın, bakkal ve unlu mamulü satılan bölgelerde denetimlerimizi periyodik aralıklarla sürdürüyoruz. Titizlikle sürdürdüğümüz denetimlerde zabıta ekiplerimizin kontrolü sayesinde kurallara riayet etmeyen fırın sahiplerine yasal işlem uygulandı. Hijyen, fiyat ve gramaj konularında denetimlerimiz hassasiyetle devam edecek" dedi.

Öte yandan, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un da katılımıyla toplanılan ekmekler Cumhuriyet Meydanı'nda ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtıldı.

Editör: Pusula Gazetesi