Zonguldakspor'un yaklaşık 60 yıldır kullandığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı (Şehir Stadı) için yaklaşık 4 yıl önce Butik stada çevrilmesi gündeme gelmişti.

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle ilk etapta kapalı tribün yıkılmış ve yerine 2 bin 750 kişi kapasiteli kapalı tribün yapılmıştı. Ardından ise diğer bölümler yıkılarak 17 bin 500 kişilik butik stada çevrilmesi gündeme gelen Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın yeni Butik stadı yapılması konusunda projeler çizildi, dönemin milletvekilleri tarafından proje tanıtımı yapılmıştı.

Butik stat projesi camiada büyük bir heyecan yaratmasına rağmen aradan geçen 4 yıllık süre içinde stat ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı. Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü projenin uygulanması için Zonguldak milletvekillerinin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı ile temaslara geçilmesine rağmen ödenek çıkmaması ve yatırım programın alınmadığı için Butik stat projesi inşaatına başlanamadı.

Proje bitiş tarihi 2019 olarak açıklanmasına rağmen şu ana kadar gündeme dahi gelmeyen Zonguldak Karaelmas Kemal Köksal Stadı Butik Stad için Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel baskısını sürdürüyor.

YAZ DÖNEMİNDE ÇİMLERİN YENİLENMESİ YAPILACAK
Zonguldakspor'un tesisi olmaması nedeniyle antrenmanlarını Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda yapmak zorunda kalırken, bakım ve onarımlara karşın yoğun idman temposuna dayanamayarak çim özelliğini tamamen kaybetti. Yönetim TFF'ye başvurarak maçların Devrek İlçe Stadı'nda oynanması için başvuruda bulunurken, 0-0 tamamlanan Sarıyer maçı da Devrek İlçe Stadı'nda oynandı.

Yaz döneminde Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın çimlerinin yanı sıra tartan pistin tamamen değiştirileceği belirtiliyor.

Bu süreçte ise diğer tribünlerin de yapılarak Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın tartan pist haline dönüştürülmesi isteniyor.