Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel'in Zonguldak'ta bulunan spor tesislerindeki eksiklerin yanı sıra yapılması gereken projeler hakkındaki dosyayı Gençlik ve Spor Bakanlığı'na iletmesi ve gerekli ihalelerin yapılması ile ilgili girişimleri Zonguldak AK Parti Milletvekillerinin de desteği ile onaylanmıştı. Bu projelere karşı Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 48 milyon lira para çıkmış ve Zonguldak'a gönderilmişti.

İHALELER TEK TEK YAPILIYOR
İhale tarihi kesinleşmiş 5 tesisin ihalelere tek tek yapılıyor. Fener Tenis Kortu, Beycuma ve Fener sahası ihaleleri yapıldı, ardından Alaplı ve Kozlu Sahası ihaleleri yapılacak. Diğer tesislerin ihale tarihleri ise daha sonra açıklanıp gerçekleşecek.

FENER SAHASI YENİ SEZONA YETİŞTİRİLECEK
Zonguldak futboluna yıllarca hizmet eden Fener Sahası'nın zemin ihalesi ise Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. İhaleye 5 firmanın katıldığı öğrenilirken, ihaleyi alan firmanın çalışmalarını 2020-2021 futbol sezonuna yetiştireceği öğrenildi.

İhale ile ilgili itiraz sürelerinin tamamlanmasının ardından Fener Sahası firmaya teslim edilecek ve kısa sürede zemin değişimi tamamlanarak tekrar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne devredilecek, Zonguldak futbolunun hizmetine sunulacak.