Geçen Temmuz ayında Kaymakam ve Vali Yardımcıları Kararnamesi´nin Resmi Gazete´ de yayınlanmasının ardından Balıkesir´in Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu İlçe Kaymakamlığı´na atandı. 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde ilçe statüsüne kavuşacak 44 bin nüfusa sahip Kozlu beldesinde ilk kez bir kaymakamın göreve başlayacak olmasının sevinci yaşandı.

KAYMAKAM TEMİZLİĞİ

Kozlu Belediyesi tarafından hizmet binası olarak yapılan ve geçici süreliğine kaymakamlığa devredilen inşaat halindeki 3 katlı binada görevliler, kaymakam Karakaya´nın bugün göreve başlayacak olması nedeniyle hummalı bir çalışma yaptı. Özellikle en üst katta bulunan kaymakamlık makam odasının zemini paspasla, koltuklar ise bezle silinerek temizlendi. Zabıta görevlileri ve temizlik işçileri, binanın çevresindeki biriken suları süpürgeyle süpürdü. Kaymakam Ahmet Karakaya´yı, Kozlu Belde Belediye Başkanı AK Parti´li Ali Bektaş, Çatalağzı Belde Belediye Başkanı AK Parti´li Mehmet Alim, Kozlu İlçe Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Orhan Kaş, muhtarlar, sivil toplüm örgütü temsilcileri ve vatandaşlar karşıladı. Kaymakam Karakaya, kendisini karşılayan protokol üyeleriyle tokalaştıktan sonra koltuğuna oturdu.

Kendisini karşılayanlara teşekkür eden Karakaya, "Anadolunun belki de en büyük beldesi ünvanına sahip olan Kozlu´nun 6360 sayılı yasa ile ilçe yapılması, geçtiğimiz temmuz ayındaki müşterek kararname ile Kozlu ilçesine ilk kaymakam olarak atanmam itibari ile buradayız. Kozlu beldesinin ilçeliği fiilen bir anlamda başlamış oluyor. Hayırlı olsun. Kozlu ilçe olmayı çoktan hak etmiş bir yöre. Güzel hizmetler vermek bir kişinin ya da bir kurumun tek başına yapabileceği birşey değil. Devlet vatandaşımızın mutlu olması münasebetiyle burayı ilçe yapıyor. Dolayısıyla vatandaş için varız. Bu demek değildir ki her vatandaşın her sorununu mutlaka çözeceğiz. Keşke öyle sihirli bir değnek mümkün olsa. Gerek kaynak itibariyle gerekse mevzuat itibariyle bazı vatandaşlarımızın arzu ettiğini yapamayabiliriz ama vatandaşımıza uygun bir dille izah etmemiz lazım. Buna önem vereceğiz" dedi.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise "Birlikte çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Görevinizde başarılar diliyorum. Allah utandırmasın" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi