Tanınmış kişilerin ya da firmaların son zamanlarda Google aramalarında detaylı bilgileri ile çıkma arzusu "Google bilgi paneli nasıl alınır" sorularının sorulmasına neden oldu. Google bilgi paneli oyuncular, şarkıcılar, DJ'ler, doktorlar, akademisyenler, iş adamları, CEO'lar, girişimciler, sosyal medya fenomenleri, sporcular, bloggerler ya da influencerlerin search edilmesi sonrasında Google SEO kurallarına göre yanda detaylı şekilde çıkmalarına dayanır. Google'da arama yapan kullanıcıların önüne açılan menünün sağ üst köşesinde yer alan bu panele Google bilgi paneli ya da knowledge panel adı verilir.

Google aranan kelimelerle ilgili bilgilerin yer aldığı içeriği adresiyle birlikte çekerek bu panele konumlandırır. Kullanıcılar genelde bu panele yönelir, bu sayede içerik defalarca görüntülenmiş olur.

Google şarkıcı, sporcu bilgi paneli açma konusu ile diğer bilgi paneli açma yöntemleri arasında pek bir fark yoktur. Ancak oyuncu bilgi panelleri çok daha fazla rekabete dayalıdır. Oyuncuların sosyal medyada ve Google'da pek çok haberi yer almaktadır. Bu haberleri kendi bloglarında veya sosyal medya hesaplarında yayınlanır. Ancak Google için bu panele girme kriterlerinden biri konuya ait kaliteli bilgi vermesidir. O yüzden bu panelde ilk etapta her seferinde kaliteli bilginin ilk akla gelen adresi Vikipedia çıkmaktaydı. Bu panelde yer almak isteyenler Vikipedia bilgi ekleme seçeneğine yöneldiler.

PR ajansları tarafından Google optimizasyonlarına dayanarak seçildiği anlaşılınca bu panellerde kaliteli ve bilgi veren içerik paylaşan ya da belli bir düzeyde tanınmış olan herkes yer almaya başladı. Kaliteli içerik kuralları Google tarafından belirlenen SEO kurallarıdır. Bu kurallar normalde bu işlerle ilgilenmeyen birinin bilip uygulayacağı kurallar değildir. O nedenle profesyonellerden yardım alınması gerekmektedir.

Google bilgi panelinde yer almak neden önemli?

Dizi oyuncuları ya da sinema oyuncuları için Google bilgi paneli içinde yer almak aynı zamanda bir reklam olduğu kadar prestij unsuru olarak da değerlendirilir. O nedenle bu panelin oyuncu camiasında ayrı bir yeri bulunur. Panelde yer alan oyuncular kullanıcıların belleklerinde yer edinirler.

Google knowledge panel ya da diğer ifade ile Google bilgi paneli açma konusunda daha önceden pek çok tecrübesi olan, güvenilir ajanslarla çalışmak her zaman daha avantajlıdır. Bir hafta 10 gün içinde sizin de Google aramalarında Google bilgi panelinizin görüneceğine ve bu konuda başarılı olacağınıza inanısınız. Güvenilir PR ajansları ile çalıştığınızda gözünüz arkada kalmaz. Ya da ödediğiniz meblağın boşa gittiğine üzülmezsiniz. Biz de Ajans PR olarak dizi ya da sinema oyuncuları başta olmak üzere, şarkıcılar, DJ'ler, doktorlar, akademisyenler, iş adamları, CEO'lar, girişimciler, sosyal medya fenomenleri, bloggerler ya da influencerler için Google bilgi paneli açma alanındaki tecrübelerimize güveniyoruz.

Bu alanda verdiğimiz hizmetlerin kalitesi müşterilerimiz tarafından onaylanmıştır. Google bilgi paneli açılması koşullarına uygun olarak hazırladığımız içeriklerle Google bilgi paneli açma konusunda en iyi hizmeti vermekteyiz. Siz de kendi adınızın ve ya internet sitenizin Google bilgi panelinde yer almasını istiyorsanız Ajans PR resmi internet sitemizi ziyaret etmelisiniz.