Özellikle milli bayramlarımızda göndere çektiğimiz gönder bayrak çeşitleri aslında çok geniş bir kulanım alanına sahiptir. Çünkü sadece Türk bayrağı için değil firma logoları ya da özel kuruluşların bayrakları için de kullanılmaktadır. Anlam bakımından göndere çekilen bayrak olarak ifade edebiliriz. Bu aynı zamanda bayrağa verilen sembolik değeri ifade etmesi bakımından da son derece önemlidir.

Göndere çekilen bayrak olarak bildiğimiz gönder bayrak özellikle devlete bağlı kurum ve kuruluşlarda kullanılmak zorundadır. Bunların başında ise okullar, devlet kurumları, hastaneler yer alır. Ayrıca bu model bayraklara özel kurum ve kuruluşların binalarının önünde de rastlarız.

Amaç bayrağın sembolik gücünden yararlanmak ve mevcut binanın kurumsallığını dışarıdaki kişilere yansıtmaktır. Herhangi bir binanın önünde gönder bayrak kullanılması mümkün değildir.

Gönder Bayrak Modelleri

Gönder bayrağı, bir direk üzerine çekilen bayrağı ifade eder. Bina önünde ve çoğunlukla eğer varsa büst yanında kullanılmaktadır. Model bakımından inceleyecek olursak şekil olarak farklı tasarımlar sunulabilir. Ancak elbette standart bayrak oranlarının dışına çıkmamak kaydı ile. Çünkü özellikle ulusal bayraklarda her zaman uyulması gereken belli bir oran vardır. Bu orana uymadan üretim yapan firmalar gerek para cezası gerek hapis cezası ile karşılaşabilirler.

Makam Bayrağı Nedir? Ne Amaçla Kullanılır?

Bir devlet dairesini girdiğiniz zaman ya da özel bir firmada görüşme yaparken sizin de ilk dikkatinizi çeken muhakkak masa bayrağıdır. Makam bayrağı, kısaca makamlarda masa üstünde ya da makam arkasında yer alan bayrak modelleridir. Kullanım amacına gelecek olursak ulusal ya da kurumsal değerlerin sembolize edilmesi ile alakalıdır. Çoğunlukla Türk bayrağı ile birlikte kullanılmaktadır.

Makam Bayrağı Çeşitleri Nelerdir?

Makam bayrak çeşitleri, ilk olarak masa üstü ve sonrasında makam arkası olarak iki farklı formda yer alır. İkisini aynı anda kullanabilirsiniz. Masa arkası konulan makam bayrağı ise farklı tasarımlarda ve ebatlarda olabilir. Elbette özel bir tasarım talep ediyorsanız üretici firmaya bu talebinizi bildirmelisiniz.

Flama Bayrak Nedir? Nerelerde Kullanılır?

En çok karşılaştığımız bayrak modelleri arasında flama bayrak yer alır. Farklı ölçülerde ve farklı kullanım alanlarına hitap edebilen bu bayrak modeli, gün içerisinde çok sayıda yerde karşımıza çıkar. Kutlamalarda dalgalandırdığımız bayraktan tutun duvarlara asılan üçgen ya da uzun ve sonu üçgen biçimde son bulan bayraklara kadar bu model geniş bir tasarım çeşitliliğine sahiptir.

Flama Bayrak Fiyatları

Bayrak fiyatları söz konusu olduğunda ortalama bir aralık olsa bile her üretici firmanın kendi içerisinde yürüttüğü bir fiyatlandırma vardır. Bu noktada flama bayrak fiyatları hakkında ne net bilgileri muhakkak firma ile iletişime geçerek almalısınız.