Futbola Gençlerbirliği alt yapısında başlayan Burak Temir geleceği parlak futbolcular arasında yerini aldı. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman tarafından ısrarla Tranzonspor'a transfer edilen Burak sözleşme imzaladıktan sonra 1461 Trabzonspor forması giydi.

19 yaşındaki Burak Temir santrafor ve sağ kanat mevkilerinde oynarken, 1.85 boyu ile rakip defansa üstünlük sağlayan güçlü bir fiziğe sahip.

Burak 2019-2020 futbol sezonu hazırlık kampında Trabzonspor ile idmanlara çıkarken, Ünal Karaman bu futbolcunun daha da tecrübe kazanması için kiralanmasını istediği öğrenildi.

BURAK ZONGULDAKSPOR'A ÖNERİLDİ

Scout ekipleri tarafından Zonguldakspor'a önerilen Burak Temir genç yaşına rağmen attığı ve attırdığı gollerle müthiş bir performans gösterirken, geçtiğimiz sezon 1461 Trabzonspor'da daha çok sağ kanatta oynadı. Burak'ın asıl mevkisinin ise santrafor olduğu belirtilirken, bu bölgede güçlü fiziği ve tekniği ile daha etkili olduğu belirtiliyor. Zonguldakspor yönetimininin teknik heyetin raporu doğrultusunda Burak için Trabzonspor yönetimi ile temas kurması bekleniyor.

Burak Temir kariyerinde U16 liginde 4 maç oynarken, U17 liginde 33 maç 28 gol, U19 liginde 25 maç 16 gol atarken U21 liginde 5 maçta 3 golü bulunuyor.

Editör: Pusula Gazetesi