Zonguldak'ta serebral palsi(duruşu ve hareketliliği engelleyen engellilik durumu) hastası Göktuğ Koray Tabakçı'ya (6), tedavi gördüğü hastanede sağlık personelleri tarafından doğum günü süprizi yapıldı. Hastane odası konfeti ve balonlarla süslenen Göktuğ'un ilk kez bu kadar güzel bir doğum günü kutladığını söylemesi, hemşireleri duygulandırdı.

Çaycuma ilçesine bağlı Basat köyünde yaşayan Göktuğ Koray Tabakçı, doğuştan serabral palsi hastalığına yakalandı. Rahatsızlığı nedeniyle yürüme güçlüğü çeken Göktuğ Koray Tabakçı, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde fizik tedavi görmeye başladı. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yatarak tedavi gören Göktuğ'un doğum günü olduğunu öğrenen hemşireler, bir sürpriz hazırlamaya karar verdi. Göktuğ serviste tedavi gördüğü sırada, odası mavi balonlarla ve 'iyiki doğdun' yazılarıyla süslendi. Göktuğ, diğer sağlık personellerinin de katkılarıyla kısa sürede süslenen odaya geldiğinde sürprizle karşılaştı. Sağlık personelleri hep birlikte 'iyi doğdun Goktuğ' diyerek doğum gününü kutladı. Odayı görünce çok şaşıran Goktuğ, kendisine hediye edilen oyuncakları görünce çok sevindi. Mutluluğu gözlerinden okunan küçük çocuk, pastasını sağlık personeliyle birlikte üfledi. Göktuğ Koray Tabakçı, çok sevdiği ambulansla da hastane önündeki boş alanda gezdirildi.

GÖKTUĞ'UN SÖZLER HEMŞİRELERİ DUYGULANDIRDI

Yaşadığı mutluluk gözlerinden okunan Göktuğ Koray Tabakçı, "Bugün benim doğum günüm. 6 yaşına girdim. Bana hediyeler aldılar, pastalar kestiler ve çok güzel sürprizler yaptılar. Ambulansa bindim, ambulansın sahibi bana ambulansı tanıttı, malzemelerini tanıttı. Çok mutlu oldum." dedi. Göktuğ'un konuşması sırasında bazı hemşireler gözyaşlarını tutamadı. Torunu ile birlikte yaşayan babaannesi Arife Tabakçı ise Göktuğ'un sürprizle çok mutlu olduğunu anlatarak şöyle dedi:

"Çok güzel sürpriz yaptılar. Anlatması çok zor. Haberimiz yoktu. Biz fizik tedavideydik. Göktuğ, sürpriz sonrası bana 'Babaanne dondum kaldım' dedi. Büyük Babaannesi hayatta, onu aradı. 'Babaanne ben bir anda dondum, çok mutlu oldum' dedi. Annem de karşıda ağlayınca 'sen üzülme ben çok mutluyum' diyordu. Allah razı olsun, Allah onlara daha güzel mutluluklar nasip etsin."

'GÜZEL YÜREĞİNİ MUTLU ETMEK İSTEDİK'

Hemşire Özlem Eyiusta, geçen çarşamba servise yatan Göktuğ Koray Tabakçı'nın kendileri için bir neşe kaynağı olduğunu söyledi. Çok akıllı ve zeki bir çocuk olduğunu anlatan Özlem Eyiusta, "Bizde onun doğum günü diye bu küçük yüreği sevindirmek istedik. Servis hemşireleri ile birlikte böyle güzel bir organizasyon düşündük. O güzel yüreği mutlu etmek istedik. O mutlu olunca bizde mutlu olduk." diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi