AK Parti Gökçebey ilçesinde düzenlediği miting ile gövde gösterisi yaptı. İlçe meydanında düzenlenen mitinge yüzlerce vatandaş katıldı. Mitingde konuşan AK Parti Gökçebey Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetinoğlu, seçim sürecinde verilen proje sözlerinin yarısından çoğunda bakan, bakan yardımcıları ve milletvekillerinden sözünü aldıklarını, seçim sürecinde bir çok yol sorununun da çözüldüğünü açıkladı. Mitinge; AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, AK Parti önceki dönem milletvekili Özcan Ulupınar, İl Başkanı Zeki Tosun, Bakacakkadı Belediye Başkan Adayı Rahmi Albuz ve çok sayıda parti yöneticisi katıldı.

Mitingde konuşan AK Parti Zonguldak önceki dönem Milletvekili Özcan Ulupınar, "İktidarımız döneminde çok büyük hizmetler aldı. Kimse bunu cebinden yapmadı. Bende dahil. Hepsini AK Parti yaptı. Hakkı teslim etmek lazım. Daha çok yapacak işimiz var. Mustafa Başkanımı heyecanla dinledim. Rahmetli Kenan Ağabey'in kardeşidir. Onu tanıyoruz, seviyoruz. İşinde ve ticaretinde başarılı. Hesabı kitabı bilen kardeşimiz. Mustafa Başkanımın başarılı olacağına inanıyorum. Sonuna kadar da yanındayız. Gözbebeği bir ülkemiz var. Düşmanımız çok. Bu topraklarda bin yıldır bulunuyoruz bunun bedeli ağır. Onun için güçlü olmak zorundayız. Sanayicinin OSB'ye karşı olması akıllara zarardır. OSB'den en çok istifade edecek olan yatırımcılardır. Elektriğinden, işçi sigortasına, verdisinden, katma değerine kadar. OSB olursa, işadamları birçok teşvikten istifade edebilirler. OSB olursa, sanayici istifade ederse, yatırımcı daha büyük yatırım yapar. O zaman Gökçebey'de bulunan işsiz kardeşlerimiz iş sahibi olur. Bugün Filyos tarihi günlerinde birini yaşıyor. Zonguldak'ta ne dediysek oldu. Havalimanından, yollarında, Filyos'undan, tünellerinden TTK'ya işçi alımına kadar. Gökçebey kamu yatırımları bakımında altın yıllarını yaşadı. Bunun devamı için bu istikrarın sürmesi lazım. AK Parti'ye ve Mustafa Çetin Başkan'a sahip çıkacağız. Seçim 1 oyla kazanılır. 1 oyla da kaybedilir. 31 Mart günü herkesin sandığa gitmesi lazım. Oyumuzu kullanmamız lazım. TOKİ konusunda Zonguldak Belediyesi hiçbir zaman elini taşın altına koymamıştır. Hepsini Bakanlılarımız yapmıştır. Şu anda Zonguldak Belediyesi, Türkiye'nin en başarısız belediyesidir. Buradaki uyum bunun için çok önemli. 5 sene seçim yok. Burada birçok proje açıkladı. Bu projelerin hepsi yapılabilir projeler. Bu projelerle Gökçebey'i çıkmaz yol olmaktan çıkartırız inşallah. Gökçebey, Zonguldak-Ankara yoluna cephesi olan bir ilçe. Bundan istifade etmemiz lazım. Bunun için sizlerin desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Bakan Yardımcısından Organize Sanayi Bölgesi sözünü verdiğini ve 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından girişimlerin başlayacağını belirten Gökçebey Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetinoğlu, "150 kişi çalışıyor. Ama kadrosu 12 kişi. 800 dönüm arazi, 12 kişilik kadro. Hep İŞKUR'dan çalışıyorlar. Müdürümüz Şenol Bey ile görüşüyoruz. 150 kişilik kadro yetmiyor. Daha fazlasını istiyor. Daha fazlasını almak için İl Başkanımız ve vekillerimizden söz alacağız. Fidanlıktaki işçi sayısını fazlalaştıracağız. Müdürüm dedi ki; "80 kişilik kadro talebimiz var." Allah yardım ederse bizde peşine düşeceğiz. 0 80 kişilik kadroyu alırsak, onlara hediye edeceğiz. Buradan onlara hayırlı olsun diliyorum. Aday olduk, yola çıktık. Çukur'a gittim bugün. Adamlar bizi dövecek sanki öyle bir çekişme var ki. Çukur'dan Devrek-Çaycuma yoluna dönüş var. Kasis her yer gitmiş. Buraya Çaycuma'ya Devrek'e giden servis araçları gelmiyor. Ne yapacağız? Adayız. İsmet Başkana gittik. Ağabey dedi, "Geçmiş dönemden 70 günlük alacakları var işçilerin. Ben işçilerin parasını ödeyemiyorum. Başkanım nasıl yaparız? Siz taşı bulun ben işçiliğini yaparım" dedi. İzi sürülmemiş dosyalar hep duruyor. OSB'nin çoğu orman ve milli emlak olarak gözüküyor. Orman Bakanlığından alınması lazım, milli emlaktan alınması lazım yerlerin. Sanayi bölgesi olarak ilan edilmesi lazım. Ama hiçbir belediye başkanı ilan etmemiş. Hatta 15-20 gün önce İstanbul'dan bir firma 204 dönümünü kiralamaya gelmiş. Esnaf odasına sorun, belediye başkanına sorun, derneklere sorun. Son anda vekillerimiz, esnaf odası, TSO ve belediyemiz reddetti. O arazi 49 yıllığına kiralanmadı. Eğer kiralansaydı, Gökçebey'e OSB yapmak mümkün olmayacaktı. Bugün OSB sözü aldıysak onların sayesindedir. Bugün Bakan yardımcımız geldi. OSB yapmak için elinden gelen her şeyi yapmak için söz verdi. Bende sizlere söz veriyorum. Seçildiğim zaman amacım OSB kurmak. Aday olduktan sonra hiç kimseye garanti iş sözü veremedim. Söz vereceğim, seçimden sonra adamı göreceğim. Yüzüne bakamayacağım" dedi.

"Ahlaksız, dürüst olmayan adaya oy vermeyin" diyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ise şöyle konuştu; "Çok önemli bir seçime giriyoruz. Belediye başkanımızı seçeceğiz. 31 Mart akşamı bölgemiz adına hayırlı bir iş yapacağız. Gökçebey'de Mustafa Çetinoğlu'nu belediye başkanı yapacağız. Belediye Başkanı şehr-i emin. Şehrimizi 5 yıl teslim edeceğimiz kişi. Emin ellere teslim etmemiz lazım. Edepli olması lazım. Ahlaklı olması lazım. Dürüst olması lazım. Bu vasıflara sahip Mustafa Çetinoğlu ile huzurlarınıza geldik. Bu kardeşinize sahip çıkacaksınız. Gökçebey'de rekor kırarak. Belediye başkanlığı bayrağını kendisine teslim edeceksiniz" dedi.

AK Parti'den ve Belediye Başkanlığından istifa etmek zorunda kalan İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Vedat Öztürk'ün istifa nedenini açıklayan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, "Beni dikkatlice dinleyin. Bu kardeşimiz Gökçebey Belediye Başkanlığı'ndan ve partimizden istifa etti. Ben burada açıklayamayacağım sebeplerden dolayı kendisini çağırdım ve istifasını verdi. Ben susuyorum. Ama bakıyorum ki o hiç susmuyor. Kendini efsane başkan ilan etmiş. Sizlerin karşısına çıkmaya çalışıyor. Ben bunları açıklamadım. Açıklamayacağım. Ben biliyorum ki Gökçebey halkı bunlara itibar etmeyecektir, 31 Mart akşamı da gereken cevabı verecektir. Mustafa Çetinoğlu, içimizden birisi. Teşkilatların içinden geliyor. Belediyeciliği biliyor. Projelerini anlattı. İnşallah vekillerimiz ile beraber, bakanlarımız ile beraber Ankara'da güçlü bir şekilde gittiğimiz zaman koparamayacağımız iş olmayacak. Onunla beraber burada yapılacak işlerin hepsini yapacağız" dedi.

Partililer mitingin ardından Gökçebey caddelerinde vatandaşlarla birlikte gezi düzenledi.

Editör: Pusula Gazetesi