Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, dün Zonguldak gündemine oturan Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) 308 madencisine sahte rapor düzenlenmesi ile ilgili açıklamada bulundu.

TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında çalışan 308 maden işçisinin sahte sağlık raporu temin ettikleri ve kurumu 835 bin 436 TL. zarara uğrattıkları açıklanmıştı.
TTK'da çalışan 308 kişiden zararın rücu yoluyla geri alındığını belirten Başkan Yeşil "TTK'nın burada zararı yok. 835 bin 436 TL. işçilerden bir seferde ya da 2 seferde geri tahsil edildi" dedi.

İDDİALARLA İLGİLİ TTK'NIN MEVCUT BİR ZARARI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Başkan Yeşil, işçilerle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Bazı basın-yayın organlarında yer alan ve açılmış bulunan bir davaya dayanılarak TTK'da sağlık raporu usulsüzlüğü şeklindeki haberlerde, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) 835 bin 436 TL zarara uğratıldığı ifadesi bulunmaktadır.
2016-2017 yıllarında gerçekleştiği iddia edilen dava konusu olayın daha sonra TTK Yönetimi tarafından öğrenilmesi ve Kurum Müfettişlerince inceleme başlatılmasının ardından usulsüz olduğu tespit edilen istirahat raporlarından doğan zararlar, Sendikamız üyesi ilgili işçilere rücu ettirilmiş ve ödemeler kısa sürede tahsil edilmiş, usulsüz alındığı öne sürülen raporları kapsayan tarihlerle ilgili olarak da yevmiye kesme cezası uygulanmıştır.
Dolayısıyla TTK'nın bu usulsüzlük iddiasıyla mevcut her hangi bir zararı bulunmamaktadır."