TTK'nın özelleştirilmesinin önünü açan Torba Yasa'nın 58'inci maddesini protesto eden maden işçileri, ocaktan çıkmama kararı almıştı. TTK Genel Müdürlüğü tarafından 5 müessese de panoya asılan bildiride Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmeleri Kanunu'nun 'Kanun dışı grev ve lokavt kanununun' 70'inci maddesinde yer alan hükümlere göre işçi başına 944 TL idari para cezası uygulanacağı yazısı gönderildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanlığı, yazının müesseselere gönderilmesinin ardından harekete geçti. TTK Genel Müdürlüğü ile temas kuran sendika yöneticileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada; "Yazı müesseselerimize gönderildi, ancak hiçbir ceza kesilmeyecek. Genel Müdürlük bünyesinde gerekli görüşmeler yapıldı" dedi.

Genel Başkanlıktan yapılan açıklamada; "Her eylemde olduğu gibi bu eylemde de resmi prosedür vardır. Genel Müdürlüğümüz resmi prosedür gereği müesseselerin tamamına bu yazıyı gönderdi. Bu daha önceki eylemlerimizde de olmuş olan bir şeydir. Ceza kesilmesi için yer altındaki ve yer üstündeki eyleme katılan bütün madenci kardeşlerimizin ifadesinin alınması gerekiyor. Öyle bir durum olmayacak. Yapılan resmi bir prosedürdür. Genel Müdürlüğümüz, sadece eylemlerin yasal prosedürünü hatırlatmıştır ve bu bağlamda da gerçekleşen eylem sonrası tutanak tutmuştur. Gerekli görüşmeler yapıldı, bir ceza uygulanmadı. Eğer işçimize ceza uygulanırsa sendika olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Bundan işçimizin endişesi olmasın" denildi.

Editör: Pusula Gazetesi