4-6 Ocak tarihleri arasında yapılan seminere, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, MTA Şube Yönetimi, MTA Bölge Temsilcileri ile MTA çalışanları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından seminerin sunuş konuşmasını, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir yaptı. Demir, "Burada MTA çalışanı arkadaşlarımız var. Bu dönem sendikamız üyesi yaklaşık 1000 arkadaşımız seminerlerimize katılacak. İnşallah yeni eğitim programlarıyla daha çok arkadaşımızı bu çalışmalara dahil edeceğiz.

Hep birlikte Sendikamızı daha güçlü kılmak için çalışacağız" dedi.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ise yaptığı açılış konuşmasında, " Madenciler ve bölge insanları olarak sesimizin tüm dünyada duyulduğu, 4-8 Ocak 1991 Zonguldak-Ankara Büyük Yürüyüşümüzün 29'uncu yılında eğitim seminerimiz için bir aradayız. 170 yıllık şanlı bir tarihi olan Sendikamızın bir üyesi olmaktan onur duyuyorum. Böyle bir sendikada yönetici olmak, üye olmak ayrıca bir gurur kaynağıdır. Türkiye zorlu bir virajda. İçeride ve dışarıda sorunlarla boğuşmakta. Böyle bir ortamda bizler sendikacılık yapmak, üretmek ve ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak için mücadele veriyoruz. Bu yıl eğitim ve örgütlenme çalışmalarına öncelik vereceğiz. Bu mücadelede bize güç veren dayanışmamızdır. Bu mücadeleyi bizler kolkola vererek yapmak zorundayız" diye konuştu. Seminerde, GMİS'in tarihini ve son dönem çalışmalarını içeren belgesel film gösterimi yapıldı. Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fikret Sazak, "Sendikacılık tarihi ve genel kavramlar", "Çalışma hayatının temel sorunları" konularında seminer verdi. Seminerin son gününde değerlendirme toplantısı yapıldı ve eğitime katılanlara sertifika verildi.