GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Yönetim Kurulu üyeleri Elmas Televizyonu'nda Gamze Taşdemir'in Gündem Programı'nda canlı yayın konuğu oldu. Ana konusu sendikal çalışmalar ve maden işçileri olan programda Gamze Taşdemir gelen sorular arasında Ereğli Türk Metal Sendikası ve Erdemir işçisinin kendi arasında birlik oluşturarak 400 adet Zonguldakspor Şehit Madenci forması altığını ancak GMİS'in Zonguldakspor'un Şehit Madenci formalarından bugüne kadar neden sessiz kaldığı yönündeki eleştirisel soruyu başkan Hakan Yeşil'e yöneltti.

Sosyal medyadan yaklaşık 25 bin kişinin izlediği program'da konuşan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ise Erdemir işçilerinin 400 forma aldığını, GMİS'in de maden işçileri arasında aynı uygulamayı yaparak forma almak isteyen işçilere aracı olacaklarını söyledi.

"ZONGULDAKSPOR A.Ş. BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜK"

''Zonguldakspor' u hiçbir zaman Zonguldak'tan, kömürden ayrı tutmadık. Geçmişimizde de Zonguldakspor'umuza yaptığımız yatırımlar herkes tarafından biliniyor. Sendikalar kanununun bize verdiği yetki doğrultusunda bizler çeşitli yerlere çeşitli katkılar vermeye çalışıyoruz. Bizler sorumluluğumuz olan her şeye bizler ortak olmaya çalışıyoruz. Yaptık da yapmaya da devam ediyoruz. Zonguldakspor için de her sene başında destek anlamında A.Ş. Başkanı Hakan Hüfikir ile de görüştüm. Gerekli yardımları yaptığımızı bütün kamuoyu biliyor.

Bize gelen bir proje vardı. A.Ş. Başkanı arkadaşımız geldi en son yaptırdığı forma konusunda bizden destek istedi. İstediği destek de üyelerimizle bunun reklamını yapmak, sendikaya külfet getirmeden bunu bizler aracılığıyla üyelerimize satış yapıp kulübe gelir sağlamaktı. Almak isteyen arkadaşlarımız varsa bize gelecekler ve bizde onları yönlendirip yardımcı olacağız'' dedi.

TÜRK METAL'İN YAPTIĞINI YAPIN

Yeşil, ''Ereğli Türk Metal sendikası da 400 tane aldı doğrudur almıştır. Onlarda kendi üyelerine aynı bize teklif ettikleri gibi bunları teklif ettiler. Oradaki üye arkadaşlarımız talep etti, bunları almışlar. Onlara da teşekkür ediyoruz Zonguldakspor'a ve şehit madenci formasına destekten dolayı. Bizler de hiçbir zaman Zonguldakspor'umuzu yalnız bırakmadık. Her dönem olduğu gibi bu dönemde de Zonguldakspor'umuza her zaman destek verdik vermeye de devam edeceğiz''dedi.

''GÜCÜMÜZ YETTİĞİNCE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

Başkan Yeşil, ''Zonguldakspor'a sadece forma konusunda yaptıkları çalışma buydu, bize sunuldu bizde arkadaşlarımıza sunduk. İlerleyen dönemlerde bir gelişme olursa da biz görüşme yaptığımız arkadaşlarla tekrar iletişime geçeriz. Hiç kimse Zonguldakspor'a GMİS'in verdiği destekleri inkar edemez. Gücümüz yettiğince Zonguldakspor' a maddi manevi destek olmaya çalışıyoruz'' ifadeleri kullandı.