Yönetmenliğini Onur Aldoğan, Uygulayıcı-Yapımcı Özgür Yılmaz ve Senaristliğini Erkan Çaltepe'nin yaptığı ve Lain filminin çekimlerine Devrek'in Adatepe Köyünde devam ediliyor.

Filmin senaryosunu gerçek bir hikayeden uyarlayan Erkan Çaltepe, aynı zamanda Adatepe Köyü'nden. Filmde gizemli bir aşk hikayesinin yanı sıra, köylülerin yaşadığı sıra dışı olaylar, gömü aramayla başlayan gerilim ve korkulu dakikaları konu ediniyor.

Çekimlerinin 2 haftada tamamlanacağı Lain filminde, Yağmurca, Devrek merkezi, Madencioğlu ve Yeşilada Köylerinde de belirlenen mekanlar kullanılacak. Film bitiminde yurtiçi ve yurtdışında gösterime girecek. Film de, Yalın Cengiz, Sinan Taşkan, Funda Dönmez, Asuman Özdemir ve Rıfat Kanpara rol alıyor.

Cınemoon Film tarafından yapılan çekimlerde doğal mekanların yanı sıra bölge kültürünü yansıtan tarihi mekanlar da kullanılıyor.

Filmin senaristi Erkan Çaltepe, "Bu filmle bölgemizin, yaşadığımız coğrafyanın, doğup büyüdüğümüz yerlerin daha iyi tanıtılmasını, geçmişte yaşanan bir kültürün unutulmamasını amaçlarken, gelecek nesillerimize de bir ışık olsun istedik"diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi