Karadeniz Ereğli RK 2019-2020 Dönem Başkanı Aykut Ateş, girişimci kadınlara ekonomik özgürlüklerini kazandırmak ve ürettikleri ürünleri e-ticaret yöntemiyle satışa sunabilmeleri amacıyla geçen yıl başlayan GİKA projesinin devam ettiğini söyledi. Ateş, geçen dönem Ereğli'de 70 girişimci kadının katıldığı eğitimlerin ardından proje süreci ve dağıtılacak ücretsiz tabletler ile ilgili bilgilendirme toplantısının online üzerinden gerçekleştirildiğini ve toplantıya 65 kişinin katıldığını ifade etti.

Aykut Ateş, toplantının içeriğiyle ilgili şu bilgileri verdi: "Girişimci kadınlara ekonomik özgürlüklerini kazandırmak ve ürettikleri ürünleri e-ticaret yöntemiyle satışa sunabilmeleri amacıyla geçtiğimiz yıl başlayan GİKA projesi devam ediyor. Geçtiğimiz dönem Ereğli'de 70 girişimci kadının katıldığı eğitimlerin ardından proje süreci ve dağıtılacak ücretsiz tabletler ile ilgili bilgilendirme toplantısı 26 Nisan 2020 Pazar günü gerçekleştirildi. Önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek eğitimler sonrasında proje kapsamında açılan Türkiye'nin En Büyük Girişimci Kadınlar Pazaryeri olan www.gikap.com adresinde ürünlerini satışa çıkaracaklar. Girişimci kadınlar için önemli bir fırsat olan yeni dönem GİKA Eğitim Başvuruları ise 3 Mayıs 2020 tarihinde sona eriyor. Bu dönem Mart ayı sonunda yapılması planlanan Girişimci kadınlara eğitimleri sonrası takdim edilecek tabletlerin dağıtım töreni, yaşanılan bu sıkıntılı günler nedeniyle online olarak Pazar günü gerçekleştirildi. Zoom üzerinden gerçekleştirilen ve bölgenin ilk online GİKA Toplantısı olma özelliği taşıyan törene 70e yakın kişi katıldı. UR 2430. Bölge Guvernörü Hakan Karaalioğlu, Geçmiş Dönem Guvernörü Altan Arslan, 28.Grup Kul. Sorumlu Guvernör Yard. Muhittin Dikmen, GİKA Komitesi Başkanı Levent Çolak, Geçmiş Dönem Guv.Yrd. Aydoğan Tekin, Geçmiş Dönem Başkanları, Kulüp üyeleri, basın mensupları Doğan Gönüllü ve Fikri Kapan ile birlikte projenin neferleri girişimci kadınlar toplantıya online olarak evlerinden katıldı. Törenin açılışında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunurken ardından katılımcılara proje süreci ve tabletlerin dağıtımı ile ilgili bilgiler verildi."

GİKA SİZLERİN ESERİDİR


GİKA İl Koordinatörü Rtn.Özlem Kısa açılış konuşmasında; " Herkese teşekkür ediyorum. Geçen sene Şubat ayında Altan Guvernörümüzün döneminde bu proje başlamıştı ve bu sene de Hakan Guvernörümüzün desteği ile proje bu noktaya geldi. Çok kulüplü 7 ilde başlayan bu projeye tek kulüp ve tek ilçe kulübü olarak siz değerli katılımcıların sayesinde olmuş ve sizlere ayrı bir statü kazandırmıştır. Bu muhteşem enerjiniz ve emeğiniz için çok teşekkür ederim. GİKA sizlerin eseridir. Proje arkadaşlarıma, geçmiş dönem başkanımız Eray İlhan'a ve dönem başkanımız Aykut Ateş'e ve Girişimci kadınlara yürekten teşekkür ediyorum." dedi

ARTIK KENDİ KANATLARINIZDA UÇACAKSINIZ

Ardından törene Ankara'dan katılan UR 2430.Bölge Guvernörü Hakan Karaalioğlu oldukça anlamlı bir konuşma gerçekleştirdi. Karaalioğlu, şöyle dedi: "Düşündüğümüz söylediğimiz ve yaptığımız gerçeğe uygun mu, ilgilerin tümü için adil mi, iyi niyetle daha iyi dostluklar sağlar mı, ilgilierin tümü için yararlı mı ilkeleri ile hareket eden biz Rotaryenler 2018-2019 döneminde GİKA Girişimci Kadınlar projesini başlatarak yola çıktık ve 2019-2020 döneminde Haydi Hep Beraber diyerek yolumuza devam ettik. Amacımız bir taraftan ülkemizde kadınların iş gücüne katılımı ve atıl kalan bir gücün kadın girişimcinin ekonomiye katkısını sağlamak, diğer taraftan da girişimci kadınların e-ticaret yapabilmeleri için yol göstermekti. Bizler bu projeye başladığımızda bir hedef kitlesi seçmiştik. 18-99 yaş arası ev kadınları veya emekli kadınlardı. 1051 kadın adayın katılımı ile başlayan programımız ortalama 4 kişilik bir aileyi temsil ettiğini düşünürseniz sosyal etkisi 4204 kişidir. Çevresindekileri ile dahil ettiğinizde bunun etkisi dalga dalga büyüyerek artacaktır. Bir söz vardır; "Kuş konduğu dalın kırılmasından korkmaz, çünkü güvendiği dal değil kendi kanatlarıdır." Bu projeye katılan kadınlarımız artık kendi kanatlarınızla uçacaksınız. Bu projenin uygulanmasını Rotaryenler yapıyorlar üstelik gönüllü olarak zaman ve para harcıyorlar. Çünkü onlar kendinden önce hizmeti ilke edinmiş insanlardır. Bu insanlar "Eğitim şart, kültür gerekli, sanat ise vazgeçilmez" diyerek eğitime öner verdikleri için bu projeyi başlatan insanlardır. Bu insanlar "Veren el alan elden üstündür" diyen insanlardır. "Önemli olmak iyidir ancak iyi olmak daha önemlidir" diyen insanlardır. Bu insanlar toplumdan aldıklarını topluma geri vermeyi ilke edinmiş ve farkındalık yaratmak isteyen insanlardır. Bu proje olmasaydı, bu projeye katılan kadınlarımız ve aileleri Rotary ve Rotaryenleri bilmeyecekti. Çünkü Rotaryenler sol elin verdiğiniz sağ el bilmesin diyerek, sadece yardım ve hizmet yapmaya odaklanırlar. Bu projede katkısı olanlara herkese içtenlikte teşekkür ediyorum.Artık bizler aynı şemsiye altında ilerliyoruz. Sizlere başarılar ve bol kazançlar diliyorum. Projenin parçası olan siz kadınları verdiğiniz emekle de mutlu edeceksiniz. Örnek olacaksınız. Artık çaresiz değilsiniz, artık çare sizsiniz. Bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

GİKA 2.ETAP EĞİTİMLERİNE BAŞVURU 3 MAYIS'TA SON


Ardından GİKA Komite Başkanı Levent Çolak ise proje hakkında kısa bir sunum gerçekleştirirken yeni dönem eğitimlerden bahsetti. Çolak, "En büyük teşekkürü Karadeniz Ereğli'nin girişimci kadınlarına yapmak istiyorum. Biz bu projeye geçen sene başlarken çok kulüplü illerle başlamayı ve 1000 kadın hedefini tutturmayı planlamıştık. O süreçte bir anda Karadeniz Ereğli ortaya çıktı ve Karadeniz Ereğli RK tek başına 70 girişimci kadınla projeye katıldı. Bu anlamda sizlerin yaptığı çok değerli. Sizler bu projeye önem verdiniz, diğer kadınları da, Türk kadınının ekonomiye katılımını sağlayan bu proje ve benzeri projelere katılımlarını etkilediniz. Hepinizi bu projenin kahramanları olarak adlediyorum. Hepinizi alkışlıyorum. AB projesi gibi bir Küresel bağış projesi ile gerçekleştirdiğimiz bu projeye ilk etapta UR 2430. Bölgeden 30 Kulüp katıldı. Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü de bu kulüplerden birisi. 2018-2019 Döneminde başlayan 1. Etapta GİKA Eğitimlerine 1055 kişi katılırken, Ereğli'den 70 kişi eğitimleri tamamlayarak tablet almaya hak kazandı. Eğitimler bu yıl da 2. Etap olarak Mayıs ayı içerisinde başlayacak ve şu ana kadar başvuru yapan 1300 kişi bulunuyor. 3 Mayıs tarihine kadar devam edecek GİKA 2.Etap Eğitim Başvurularını GİKA 2430 Facebook ve Instagram hesaplarından gerçekleştirebilirsiniz" diye konuştu.

KARADENİZ EREĞLİ ROTARY KULÜBÜ'NÜN KADINLARA DESTEĞİ SÜRECEK


Son olarak Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Rtn. Aykut Ateş, tabletlerin dağıtımı hakkında bilgiler paylaştı. Ateş, şöyle devam etti: "2018-2019 döneminden bu yana projenin içerisinde aktif olarak çalışan biri olarak bu dönem kulüp başkanı olarak projeyi sürdürüyor olmak çok değerli. Ben girişimci kadınlarımızı ve projede emeği geçen herkesi kutluyorum. 27 Nisan Pazartesi'den itibaren GİKA Eğitim Sertifikalarını alan 70 girişimci kadınımıza 3 gün içerisinde tabletlerini teslim etmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda belirli nedenlerden gelemeyen yada 65 yaş üstü olması nedeniyle gelemeyecek kadınlarımıza bizzat adreslerine tabletleri teslim edeceğiz. Amacımız bir an önce tabletlerini teslim aldıktan sonra Girişimci Kadınlar Pazaryeri olan www.gikap.com adresine kayıt olarak ürettikleri ürünleri pazara çıkarmalarını sağlamak. Bu sayede ekonomilerine destek olabilecek, kendi kazançlarını sağlayabilecekler. Tablet dağıtımlarımızın ardından Mayıs ayı içerisinde online eğitimlerimiz eğitimlerimiz devam edecek."