Zonguldak'ta resmi ilan alan gazeteler, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin'in de katıldığı toplantıda bir araya geldi. BİK Zonguldak Şube Müdürü Ali Nuhoğlu'nun da yer aldığı toplantıda konuşan ve gazetelerde yer alan resmi ilanların aynı gazetelerin internet sitelerinde de yer alması yönünde çalışmaların geliştirilerek devam ettiğini belirten BİK Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, "Zonguldak'a ilk kez geliyorum. Zonguldak'ı görmek, sizlerle de tanışmak istedim. Resmi ilan alan gazetelersiniz. Burada resmi ilanların gazetelerin yanında internet sitelerinde de yayınlanması yönünde çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımız geliştirilerek devam ediyor. Bir sistem kurup, gazetelere de kolaylık sağlayacağız. İlanlar bu çalışmalar sonunda daha hacimli ve okunur hale gelecek. Basın İlan Kurumu'nun yaşaması ilanlara bağlıdır. Bu ilanlar da sürekli devam edecektir. Biz internet sitelerine teşvik amacıyla bazı kontenjanlarla başlıyoruz ve destekliyoruz. Bizim savunduğumuz yerel basının sürekli devam etmesidir. Bu yapılanlar bizim ve sizin elinizi güçlendirmek içindir. 600 gazete, 600 internet sitesi var. Bunların hepsini takip ediyoruz. İnternet sitelerinin yenilenmesini ve gelişmesini istiyoruz. Gidişat internet, ancak bunu siz veya biz görür müyüz bilemiyorum. Bazı reklam firmalarıyla görüşüyoruz. Onlara şu kadar gazete, şu kadar site var diyoruz. Haber sayısını ve takipçi sayısını kendilerine iletiyoruz. Yerelde ve ulusalda yerel basına bizim üzerimizden güvenli bir alanda gazetelerin internet sitelerinde bulunan benirlara reklam verebilecekler" dedi.

Yerel gazetelerin temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, temsilciler, yerel basının yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. BİK Zonguldak Şube Müdürü Ali Nuhoğlu, Zonguldak'taki yerel basının durumunu aktardı.

YEREL GAZETELERE KOSGEB DESTEĞİ YOLDA

Toplantıda gazetelerin sorunlarını dinleyen ve cevaplayan BİK yetkilileri, "En etkili iletişim aracı kurumumuz kurulduğunda yazılı basındı. Bu nedenle de ilanlar yazılı basına verildi. Yerel gazeteler bu konuda desteklendi. Güçlü yerel gazetelerinde olması demek demokrasinin daha da güçlü olması demektir. Ancak günümüzde basın ve iletişim araçlar yazılı basından dijital basına doğru gidiyor. Sektörde yapısal sorunlar var. Nitelikli personel sorunu var. İş Kur ile bu konuda çalışmalar yaptık. KOSGEB ve Kalkınma Ajansları ile bu konuda çalışmalar yaptık. Ankara'da bu çalışmalarımız oldu ve gelişmeler yaşandı. KOSGEB hep genel desteklerle yola çıkıyor ve yazılı basını teğet geçiyor. Aksilik çıkmaz ise, sadece yazılı basın sektörüne yönelik bir çalışma yapacak ve bu 2018 yılında gerçekleşecek. Bir çağrıya çıkacak. KOSGEB kaydınıza bakılacak. Mali tablonuzu yüklemediğinizde sizi düşürüyor. Zonguldak, bölgesel kalkınma ajansının da merkezi, bu konuda sizler şanslısınız. Burada bir etkinlik düzenleyeceğiz. Burada internet siteleri konusunda da sizlere destek vereceğiz" ifadelerini kullandılar.

Editör: Pusula Gazetesi