'Ömerağzı termik santral için doğru yer değil'

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Doğa Yürüyüşü'nde Çatalağzı Beldesi'nin Ömerağzı Koyuna kadar yürüyüş yapıldı.

Yürüyüş kapsamında Ömerağzı koyuna inen Vali Ahmet Çınar, 'DETES Termik Santrali' yapılması planlanan sahili gezdi.

"DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNÜN SAĞLIK ŞARTLARI AÇISINDAN EŞİK AŞILMIŞSA ELBETTE YENİLERİ DE YAPILMAMALI"

Vali Çınar, insanlar zarar görüyorsa aynı yere termik santral yapılmasının yanlış olduğunu belirterek şöyle konuştu; "Ülkenin enerjiye ihtiyacı var. Tartışılmaz, olmazsa olmaz. Üretimini ülkenin belirlenen yerlerinde yapmak zorundasınız. Bir ormandan bir ağaçlık yoldan yol geçmesi gerekiyorsa başka çare yoksa oradan ağaç kesersiniz. Herhangi bir yerde de termik santrali kurmak gerekiyorsa bunu da kurarsınız. Ama şunu söylemek lazım; doğru iş yapmak lazım, doğru yeri bulmak lazım ve doğru şekilde yapmak lazım. Burada halkımızın bu gazdan, dumandan, salınımlardan sağlığı zarar görecek seviyeye ulaşmışsa; Dünya Sağlık Örgütünün sağlık şartları açısından eşik aşılmışsa elbette yenileri de yapılmamalı. İnsan sağlığından daha önemli bir şey yok."

"BAKANLIKLARDAN RUHSAT ALIRSANIZ BU GEZİCİLERİ ARKAMA ALIR BURALARDA EYLEM YAPARIM"

Çanakkale'de Valilik yaptığı dönemlerde termik santrallerle mücadele verdiğini belirten Çınar, bir anısını anlatarak şunları söyledi; "Çanakkale'de çok belli bir firma Gelibolu'da termik santral kurmak istiyorlardı. Bir tane de Küçükköy tarafına santral kurmak istiyorlardı. O zaman bu 'Gezi Olayları' Türkiye'yi rahatsız ve huzursuz etmişti. Tabi ki ben devletin valisiydim. Gezi olaylarına başından sonuna kadar karşı olan ve ülkeye zarar verdiğini düşünen biriydim. Ben de o firma sahiplerine 'Eğer siz bizi de aşarak Ankaralardan Bakanlıklardan ruhsat alırsanız bu gezicileri arkama alır buralarda eylem yaparım, dolaşırım' demiştim. Onlar da hakikaten şaşırdılar, önce korktular ve gittiler. Bazen bunu yapmak lazım. Vatandaşa bir zarar ziyan varsa doğru iş yapmak lazım."

Editör: Pusula Gazetesi