-ÖZEL İÇERİK-

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan, MHP'nin Adayı Hamdi Ayan'ın "Adaylıktan çekilmem için Genel Merkeze talepte bulundular" iddiasını yanıtladı.

Alan, ne il başkanının ne merkez ilçe başkanının ne de milletvekillerimizin böyle bir talebi olmadığını belirterek "Böyle bir talep kesinlikle olmadı. Biz öncelikle kendimize, partimize, Zonguldak'ımıza ve teşkilatımıza güveniyoruz. Seçimin mutlak kazananı biziz" dedi.

Alan, Pusula'nın konuyla ilgili sorularını şöyle yanıtladı;

"Benim, il başkanımın, Merkez İlçe başkanımın ya da vekillerimin böyle bir talebi kesinlikle olmadı. Biz MHP il başkanı, ilçe başkanı ve belediye başkan adayı Hamdi Ayan ile sürekli görüşen insanlarız. Bu dakikadan sonra Zonguldak'ta bir cumhur ittifakının olduğu takdirde iki partiyi de sıkıntıya sokacağını, her iki partinin de kendi adayıyla seçime gitmesinin hem Zonguldak'ın hem partililer için iyi olacağını konuştuk. Zaten dediğimiz gibi de oldu. Bizim hiç böyle talebimiz olmadı. Başından beri bit ittifak diye yola çıkmadık. Biz öncelikle kendimize, partimize, Zonguldak'ımıza ve teşkilatımıza güveniyoruz. Bizim sadece merkez ilçemizde kayıtlı 14 bine yakın üyemiz var. Partimizin 2014 yerel seçiminde 30 Mart'ta aldığı oy da belli. En son 24 Haziran 2018'de aldığımız oy da belli. Bunun değerlendirmesini yine Zonguldak kamuoyumuz net bir şekilde yapar. Biz bu dakikadan sonra seçime kadar teşkilatlarımızla birlikte sahada olacağız. Kendimize ve partimize çok güveniyoruz, bu seçimin mutlak kazananı biziz. İnşallah 2009 yılında kaybettiğimiz belediyeyi geri alacağız. Zonguldak'ı projelerimizle şaha kaldıracağız. Vatandaşlarımızın yüzünü güldürüp Zonguldak'ı güzel yerlere taşıyacağız."

Kamuoyunun bazı konularda aydınlatılması için açıklama yapmanın şart olduğunu belirten Hamdi Ayan, "AK Parti kanadından tarafımın adaylıktan çektirilmesi için genel merkezlerine talepleri olduğunu sizler de biliyorsunuz, bizler de biliyoruz. Bunu saklamaya gerek yok. Bu arkadaşlarımız 'Böyle bir şey yok' derlerse yalan söylemiş olurlar. Bu yalanlarını da ortaya çıkartırım" demişti.

Editör: Pusula Gazetesi