Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Pusula'da yayınlanan "Pusula' ya şok mektup: Vali Beyin Haberi yok bunlardan!" başlıklı haberle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"23.10.2019 tarihinde gazetenizde neşredilen "Pusula' ya şok mektup: Vali Beyin Haberi yok bunlardan!" başlıklı haberinizde iddia edilen hususuna ilişkin cevaplarımız aşağıda sıralanmıştır.

Zonguldak İl Özel İdaresi' nde 15.03.2013 tarihinde Genel Sekreter olarak göreve başlamış bulunmaktayım.Haberin ilk bölümünde yer alan teminat mektubu konusu ile ilgili Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'na konunun araştırılması için suç duyurusunda bulunulmuş olup soruşturma aşaması devam etmektedir. Soruşturma sonucuna göre kast veya ihmali bulunan personel veya personeller hakkında gerekli işlemler yapılacak olup şu aşamada soruşturma sonucu beklenmektedir. Şef Muhammet OKUR, 18.04.1999 tarih ve 23670 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Devlet Memurlarının Görevde Yükselme Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin ilgili hükümlerine" göre idarenin tasarrufu ve ihtiyacı doğrultusunda uhdesinde bulunan Bilgisayar İşletmeni kadrosunda iken Şef kadrosuna unvan değişikliği yapılmıştır. Ve bu unvan değişikliği benim görev dönemimde gerçekleşmemiş olup 24.01.2008 tarihinde yani ben Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak göreve başlamadan çok önce yapılmıştır.

Valiliğimiz bünyesinde kurulu bulunan Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Turizm Alt Yapı Birliğinin, idaremizden bağımsız ayrı birer tüzel kişiliğe sahip olmaları ve personel kadrolarının bulunmaması nedeniyle, 5355 Sayılı Birlik Kanunu'nun ilgili maddelerine göre aslı görevi uhdesinde kalması koşulu ile söz konusu birliklerin muhasebe işlemleri için ikinci görev olarak birliğin çok önceki yöneticileri tarafından görevlendirilmiştir. İdaremizin bu görevlendirmelerle ilgili bir tasarrufu bulunmamaktadır ve bu görevlerle ilgili maaş değil 631 Sayılı KHK'nın ilgili maddesine göre Birlik Yönetimince tespit edilen miktarlarda ikinci görev karşılığı olarak ücret ödenmektedir.

Haberde bahsi geçen personelin 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu uyarınca, herhangi bir OSB bölgeleri müteşebbis heyetinde asil üye olarak bir görevi bulunmamaktadır.

Ayrıca haberde konu aynı yerlerden maaş alan birde koordinatör var iddiasına ilişkin olarak, yukarıda açıklaması yapılan personel gibi mevcut yasalara uygun olarak asli görevine ek olarak maaş değil ikinci görevlendirme karşılığı ücret almaktadır."

pusulaya-sok-mektup-vali-beyin-haberi-yok-bunlardan
Pusula'ya şok mektup: Vali Bey'in haberi yok bunlardan!

Editör: Pusula Gazetesi