-ÖZEL İÇERİK-

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kozlu Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı Kerim Yılmaz, adaylığı ile ilgili soruları yanıtladı.

Geçtiğimiz günlerde meclis üyeleri ile birlikte Adliye'de ifade veren Kerim Yılmaz, bu durumun başkan adaylığını etkileyemeyeceğini söyledi.

Yılmaz, diğer aday adayı Necdet Karaveli'nin "Genel Merkez beni aday gösterecek" açıklamalarını değerlendirerek "Kriterlere uymayan zaten aday olmaz. Bilgim, becerim, tecrübem her şeyim var. Hazırlıklarım var. Bende kendimi Genel Merkezin kriterlerine uygun buluyorum" dedi.

"O KRİTERLERE BEN UYUYORUM DERKEN DİĞERLERİ UYMUYOR ANLAMINA GELMEZ"

Kozlu'nun diğer aday adayı Necdet Karaveli'nin Genel Merkez tarafından kendisinin aday gösterileceğini iddia etmesini değerlendiren Yılmaz, şunları söyledi;

"İnsanların tercihlerine saygı duymak gerekiyor. O kriterlere ben uyuyorum derken diğerleri uymuyor anlamına gelmez. Diğer arkadaşımız da kriterlere uyuyor. Kriterlere uymayan zaten aday olmaz. Aday adayı olmaz. Düşüncesine saygı duyuyorum. Benim için sıkıntı yok. Böyle bir söylemde bulunması beni üzen bir şey değil. Genel Merkez'in kriterlerine ben de uyuyorum. Partinin kuruluşundan beri ben buradayım. 2004-2009 aday adayıyım. 2005-2009 Hamdi Uçar'ın döneminde Merkez İlçe Mali İdari İşler Başkanlığı yaptım. Partinin tabanından geliyorum. 2014 yılında Belediye Meclisinin birinci sırasından seçilmiş belediye başkan yardımcılığı yapmış, 3 yıldan sonra da yaklaşık 2 yıldan beri de belediye başkanlığı yapmış birisiyim. Bilgim, becerim, tecrübem her şeyim var. Hazırlıklarım var. Bende kendimi Genel Merkezin kriterlerine uygun buluyorum. Kim Kozlu'ya güzel hizmetler yapacaksa, kim Kozlu halkının refahını, huzurunu yükseltecekse, yapan için de yapılanlar için hayırlı olacaksa Rabbim ona nasip etsin. Benim diyeceğim bu."

"HER BELEDİYEDE OLAN ŞEYLER BUNLAR"

Geçtiğimiz günlerde Adliye'de meclis üyeleriyle birlikte ifade veren Yılmaz "Belediyelerde bu tür şeyler olur. Bir şeyin iddia edilmiş olması suç anlamına gelmez. Herkesin suçu veya unsuru varsa, bir işlem yapılmışsa Genel Merkez'in tavrı bu yönde nettir. O zaman ona göre değerlendirme yapılır. Sonuçta biz ufak bir şeyden bile gidip adliyede ufacık bir şikayetten bile ifade verebiliriz. Devletimizin bizim hakkımızda düşünceleri, devletimizin için yaptıklarımız ortada. O bir ifade değil. Sadece orada inceleme yapılmak üzere gelmiş bir dosyadır. Bizim açımızdan dosyada çelişecek bir unsur yoktur. Rutin işlerdir. Tüm meclis üyelerimizin tamamını kapsayan bir şeydir. Tamamı iddiadır. Planlarla ilgili bir iddiadır. Süreç devam ediyor" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi