Saadet Partisi'nde 25 Ekim Pazar günü yapılacak il kongresinde mevcut Başkan Burak Erol'un karşısına Mehmet Yaman'ı aday çıkarmaya çalışan grubun başı Sadık Kar, açıklamalarda bulundu.
Genel Merkez'in bu dönem Burak Erol yürüme kararına saygı duyduklarını belirten Kar "Genel Merkeze isyan edecek halimiz yok" dedi.
Sadık Kar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"Biz Pazar günü yapmış olduğumuz toplantıya kadar genel merkezden aldığımız izinle genel merkezin onayıyla yeni bir aday çıkarmayı ve bu adayımızı da işte hizmette yarış adı altında bir anlayışla yürütmeye gayret ettik. Bu toplantıları yürütmeye gayret ettik. Fakat gelinen noktada pazar günü genel merkezden gelen 2 GİK üyesinin yaptığımız toplantı sonrasında buradaki istişareleri Genel merkeze getirecek Genel Başkanla yapılan görüşmelerde genel merkezden çıkan bir karar oldu. Biz Burak Beyle burada bir dönem de olsun yürümek istiyoruz dediler. Onların bu bir dönem yürüyüşü bizim için de genel merkezin kararı olarak saygıyla karşıladığımız bir şey. Çünkü neticede genel merkez onunla beraber yürümek istiyor. Kendi çalışacağı arkadaşları genel merkezinde kendisini seçme iradesini gösterme özgürlüğü vardı. Bu konuda bir bu karara saygı ile bakıyoruz. Bundan sonra işte yine arkadaşlar bir araya gelerek bu akşam bir basın açıklaması yapacaklar. Bu böyle çok basit bir olay gibi veya suskun kalınmış gibi olmasın. Niye çıktık niye bugün buradayız, neden karşı çıktığımızı, Bundan sonraki süreçte ne yapacağımızı kamuoyuyla paylaşırız dediler.
Söylemek istediğimiz çok açık. İsyan edecek bir anlayışta değiliz. Bu teşkilatlar genel merkezi de önemseyen teşkilatlardır. Genel merkez bize aday çıkarmayın ve tek listeyle gidelim dedi ve biz de anlayışla karşıladık.
Genel merkezin böyle bir niyeti böyle bir isteği varsa ona da karşı durmamız mümkün değil. Aday çıkartmayacağız."