AK PARTİ'nin ekonominin nabzını tutmak için 81 ilde başlatılan Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu Projesi'nin ilk ayağı Zonguldak'ta gerçekleştirildi. AK Parti Ekonomi İşler Başkanlığı vatandaşın ekonomik taleplerinin dinleneceği ve kentlerin ekonomik sıkıntılarının masaya yatırılacağı ilk toplantı Zonguldak'ta Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. 81 ilde düzenlenecek olan projenin 4 ay süreceği ve sonuçların AK Parti Genel Merkezi'ne iletileceği ve projenin en önemli ayağını ise vatandaşlarla yapılacak olan anketlerin oluşturacağı belirtildi. AK Parti siyasi temsilcilerinin katılımıyla başlayan toplantıda konuşan AK Parti Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı 24. Dönem Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı, "Büyük ve zengin bir ülke olan Türkiye'nin her yöresinin kendine özgü bir yapısı ve her şehrinin birbirinden farklı ekonomik ihtiyaçları bulunuyor. Şehirlerin mevcut durumlarına göre şekillenen yatırımlar ise bu ihtiyaçların karşılanmasında hayati bir önem taşıyor. AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı olarak düzenlemekte olduğumuz Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu kapsamında Türkiye'de son 15 yılda 81 ilde gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilecek olan tüm yatırımları, bu yatırımların düzeyini, ve yatırımların hayat geçmesinin önündeki engellerin neler olduğunu tespit edip, Türkiye ekonomisi üzerinde mikro düzeyde incelemeler yapmayı hedefliyoruz. Her ilin sanayiden tarıma, turizmden eğitime kadar fotoğraflarını çekerek geçmişte yapılan ve hala memnuniyet duyulan işleri, inşa sürecinde olan altyapı ve üstyapı çalışmalarını, yatırımları ve vatandaşın hükümetten öncelikli beklentilerini ön plana çıkaracağız" dedi.

3 AŞAMALI BİR PROJE OLACAK

Projenin her ilde 3 aşamalı olarak gerçekleştirileceğini belirten Fındıklı; "İlk ayağını teşkilat mensuplarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz toplantılar oluşturuyor. Bu toplantılarda partimizin illerdeki temsilcileriyle bir araya gelerek her ilin mevcut siyasi ve sosyoekonomik durumu nezdinde ihtiyaç duyduğu yatırımları masaya yatıracağız ve istişarelerde bulunacağız. İkinci olarak iş çevreleri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştireceğimiz toplantıda, şehirlerde ekonomiyle ilgili kesimlerin görüşlerine yer vereceğiz. Ortak hedef ve politikaların belirlenmesinde ilgili paydaşların görüşlerini almak ve verimli sonuçlar elde etmek bizim için oldukça hassas bir konu. Bu yüzden şehirlerin ekonomik ihtiyaçlarını sektörel bazda ve en detaylı şekilde ele alarak mevcut durumu görünür kılmayı hedefliyoruz. Üçüncü aşamada halkla yüz yüze anket gerçekleştirilerek her ilin ekonomik perspektifini ve önceliklerini en birinci ağızdan görmek ve duymak istiyoruz. Halktan direkt olarak alacağımız bu talepleri sizlerin fikirleriyle bir araya getirerek kapsamlı ve detaylı bir çalışma ortaya koymayı amaçlıyoruz. Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu'nda şehir bazlı bir ihtiyaç-beklenti çalışması yapılarak, Türkiye ekonomisinin makro düzeyde gösterdiği başarılı performansın görünürlüğü ve etkisi somut bir şekilde arttıracaktır. Burada ülke ekonomisi adına ciddi önem taşıyan şehirlerin ekonomiye ivme kazandıracak simge yatırım ihtiyaçları gün yüzüne çıkmış olacaktır" ifadelerini kullandı.

AMAÇ İŞSİZLİĞİ AZALTMAK

"Vatandaşların taleplerini öncelikli yatırım listeleri hazırlayarak, bu yatırımları şehirler düzeyinde somutlaştırarak ve her bir şehri bir veya bir kaç projeyle kodlayarak hayata geçirmiş olacağız" diyen AK Parti Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı 24. Dönem Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı şöyle devam etti; "En önemlisi de özellikle hangi şehir hangi sektörle ön plana çıkıyorsa o sektöre yönelik yatırımların arttırılması ve desteklenmesiyle şehirlerin gelişmişlik düzeyini arttırmayı, işsizliği azaltmayı hedefliyoruz. Öte yandan bu çalışmanın her bir şehrin ekonomide beklentilerinin karşılanacağına dair vatandaşlar üzerinde pozitif bir algı oluşturacak olması 2019 seçimleri öncesinde büyük bir önem taşıyor. Türkiye'nin her bir şehrinin yatırım ve projelerle ön plana çıkacağı yarınlarda ekonomik istikrarımızı mikro düzeyde kazanımlarla taçlandıracağız. Şehirlerin ekonomik beklentilerinin karşılanacağı bu çalışma Türkiye ekonomisinin yüksek, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedeflerine ulaşmasında ve küresel ekonomiler arasında bir üst lige taşınmasında kaldıraç rolü üstlenecektir."

Editör: Pusula Gazetesi