Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) 11'inci Genel Kurulu öncesi Taban Delege Seçimleri, müesseselerde yapılan seçimlerin ardından tamamlandı. 7 bin 800 maden işçisi temsilcilerini seçmek için sandık başına gitti. Müesseselerde kazananlar ise şu şekilde oluştu;

MADENCİ ÜZÜLMEZ'DE TAYFUN DEMİR DEDİ

TTK Üzülmez Müessesi'nde maden işçileri sandığa giderek temsilcisini seçti. Madenci, temsilci olarak Tayfun Demir'i seçerken seçimlerde Tayfun Demir, Osman Tutkun ve Ferhat Çiloğlu-Ergin Cin'in ekibi yarıştı. Seçim sonuçlarına göre Tayfun Demir, Osman Tutkun'un aldığı 30 delege karşısında 70 delege alarak seçimi kazandı.

KARADON'DA VOLKAN YILDIZ, GELİK'TE HAKAN YEŞİL KAZANDI

GMİS taban delege seçimlerinde TTK Karadon Müessesi'nde Cemalettin Akyol, Volkan Yıldız ve Sabri Darıcı işçi temsilcisi olabilmek için yarıştı. Karadon'da sandıktan Volkan Yıldız'ın listesi seçimi kazandı. GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ise Karadon'daki taban delege seçimlerine katılmadı.

Gelik İşletme Müdürlüğü'nde yapılan taban delege seçimlerinde ise GMİS önceki dönem Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile Hakan Yeşil işçi temsilcisi olmak için sandıkta yarıştı. Gelik'te maden işçileri temsilci olarak Hakan Yeşil'i seçti.

KOZLU'DA MADENCİ TAM KADRO HÜSEYİN KOLÇAK DEDİ

TTK Kozlu Müessesesi'nde maden işçileri temsilcilerini seçmek için sandığa gitti. Hüseyin Kolçak ile Ramazan Özdemir'in ekibi işçi temsilcisi olabilmek için yarıştı. 1495 maden işçisinin sandığa gittiği ve 110 temsilcinin bulunduğu Kozlu'da madenci temsilci olarak Hüseyin Kolçak'ı seçti. Kolçak, 110 delege ile Genel Merkez nezlinde büyük bir üstünlük yakaladı.

ARMUTÇUK'TA MUTLU 98 DELEGE İLE SEÇİMİ ALDI

Armutçuk Şube'de yapılan taban delege seçimlerinde ise GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ile Çetin Yiğit yarıştı. İsa Mutlu seçimleri yeniden kazandı. Mutlu 92 delege, Yiğit ise 18 delegeyi aldı.

AMASRA'DA ERTAN KAYA KAZANDI

GMİS Taban Delege Seçimleri'nde TTK Amasra Müessesi'nde kurulan sandıklardan Ertan Kaya ismi çıktı. 70 delegesi bulunan Amasra Şube'de Ertan Kaya 70 delegeyi kazanarak Ferhan Kara karşısında seçimi kazandı.

MTA'DA TEK LİSTE OLAN DURSUN KILIÇ DELEGE SEÇİLDİ

Maden Tetkik Arama (MTA) Şube'de ise tek liste ile seçime gidildi. Temsilci olarak Durmuş Kılıç ve listesi sandıktan çıktı.

Editör: Pusula Gazetesi