Zonguldak Gençlik Merkezi son yıllarda yaptığı faaliyetlerle gençleri Gençleri gençlik merkezlerine çekiyor. Ücretsiz kurslar, yapılan faaliyetler, kişisel gelişim, sosyal etkinliklerin yanı sıra genç bireylerin yaptıkları faaliyetler fark yaratıyor. Gençlik merkezleri ile tanışan ve faaliyetlerine katılan gençlerin yaşam kalitesi ve hayata bakışları pozitif yönde gelişiyor.

GENÇLİK MERKEZİ'NDE YAPILAN FAALİYETLERDEN BİR KISMI

Zonguldak Gençlik Merkezi'nden faaliyetler hakkında yapılan açıklama şöyle:

"Zonguldak Gençlik Merkezi olarak 16443 üyemiz bulunmaktadır.

Gençlik Merkezleri Akademisi

Gençlik Merkezi bünyemizde Gençlik Merkezleri Akademisi atölyelerimize bugüne kadar toplamda 1312 gencimiz katılmıştır. Gençlik Merkezi Akademisi atölye çalışmalarımız devam etmektedir.

Kulüp Faaliyetlerimiz

Gençlik merkezimizde gerçekleştirdiğimiz çeşitli kulüp faaliyetlerinden toplamda 2912 gencimiz katılım sağlamıştır

Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması

2019 yılında gerçekleştirilen Türk Müziği Yarışması'nda Zonguldak olarak gençlerin katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz yarışmada birinci olan gençlerimiz Samsun'daki Bölge Finallerinde yarışmaya hak kazanmıştır.

Gençler Sabah Namazında Buluşuyor

Bakanlığımızın 81 ilde gençlik merkezleri ile düzenlediği proje düzenli olarak her ayın son Pazar günü farklı camilerde ve yerlerde devam etmektedir.

Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro Yarışması

2019 yılında gençlerimizin katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz yarışmamızda dereceye giren gençlerimiz Rize'de gerçekleştirilen yarışmaya katılmaya hak kazanmıştır.

Gençlik Merkezleri Arası Şiir Yarışması

2019 yılında yarılan yarışmada ilimizden gençlerimiz Samsun'da yapılan Bölge Finalleri'nde yarışmıştır.

Gençler Arası Bilgi Yarışması

Gerçekleştirdiğimiz yarışmada birinci olan gençlerimiz Bölge Finalinde yarışmışlardır.

Gençlerin İyilik Ağacı

Gençlerin İyilik Ağacı, iyilik yapmanın alışkanlık haline dönüşmesi, iyiliklerin paylaşılması yoluyla toplum bilincinin artırılması ve kişilerin değil, yapılacak iyiliklerin ön plana çıkması amacıyla tüm gençlik merkezlerimizde uygulamaya başlanan projede gençlerle birlikte farklı etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Merkezim Her Yerde

Merkezim Her Yerde Projesi ile köyde yaşayan ya da uzak mahallelerde oturan ve şehre gelme imkanı bulamayan gençleri şehir merkezine getirerek gençlik merkezimizde çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Avm'de sinema il müdürlüğümüzde ve spor salonumuzda sportif faaliyetler düzenleyecek güzel bir gün geçirmelerini sağlıyoruz. Zonguldak Gençlik Merkezi olarak gençlik merkezi üyesi gençlerimizle birlikte Gazipaşa Caddesi'nde gençlik merkezimizi tanıtmaya devam ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve gençlik merkezi faaliyetlerimizi tanıttığımız etkinlikte gençler ve aileleri ile görüşerek merkezimizin sadece ofisimizde değil her yerde olduğunu göstermek amacıyla Gençlik Merkezi gençlik liderleri ve gönüllü gençleriyle birlikte her fırsatta caddeye ve Avm'lere giderek her gencimizi gençlik merkezimizi anlatarak davet ediyoruz.

Kıraathaneler Aslına Dönüyor

Gençlere kitap okuma alışkanlıklarını kazandırmak, asıl amacı okuma evi olan kıraathaneleri geçmişteki amacına geri döndürmek amacıyla gençlerle Tarihi Çay Evi, Gönül Kahvesi gibi kahvehane ve çay evlerinde gençlerle kitap okuyoruz.

Kitap Okuma Halkaları

"Kitap Okuma Halkaları" faaliyeti ile içinde yaşadığı kültürün değerini bilen ve onlara sahip çıkan bireylerin oluşmasına katkı sağlayacak kitaplarla gençlerin okuma alışkanlığı kazanarak, gençlerin muhakeme yeteneklerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen projede gençlik merkezlerimizdeki gençlerle projeyi yürütmeye devam ediyoruz.

Kardeşlik Sepeti Gönül Sepeti

Ramazan bereketini her eve ve her gence ulaştırmak amacıyla, geçen yıl Ramazan ayında başlattığımız projemizle Kozlu Akbal'a koymuş olduğumuz erzak kutusuna vatandaşlarımızın ihtiyaç sahibi aileler için bırakmış olduğu erzakları gönüllü gençlerimizle birlikte paketleyerek yine gönüllü gençlerimizle birlikte ailelere ulaştırıyoruz ve Ramazan ayının bereketini birlikte yaşıyoruz.

Zonguldak Gençlik Merkezi olarak uzun zamandır devam eden Kardeşlik Sepeti Gönül Sepeti projemiz ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyoruz. Marketlere koyduğumuz kutulara yardımsever vatandaşlarımızın ve gençlerin bırakmış olduğu erzakları gönüllü gençlerimizle ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla Ramazan kolileri şeklinde paketleyerek ailelere teslim ediyoruz.

Geri Dönüşüm Projesi

Gençlik Merkezimizde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze koymuş olduğumuz geri dönüşüm kutularına atılan plastik, cam ve kağıt atıkların geri dönüşüme kazandırılması ve gençlerin ekonomiye geri dönüşümle katkıda bulunmasının sağlanması amacıyla projemiz belirli aralıklarla uygulanmaktadır.

Sosyal Medyadan Sosyal Meydana

Gençleri serbest zamanlarında sosyal medyada zaman geçirmelerinin önüne geçmek, sosyal ve kültürel faaliyetler ile gençlerin zamanlarını kaliteli geçirmelerine öncü olmak amacıyla gençlik merkezimizde ve tüm gençlik merkezlerinde etkinliğimiz gerçekleştirilmektedir. Toplamda 350 gencimizle etkinliğimizi gerçekleştirdik.

10 Parmağında 10 Marifet

Gençlerin hayatları boyunca gerekli olabilecek basit ev işlerini öğretmek ve hayatlarını kolaylaştırabilmek amacıyla su tesisat işleri, terzilik işleri gibi alanlarla eğitimler vererek gelişmelerine katkı sağlıyoruz.

Anne Babamla Gençlik Merkezimde

Gençlerin serbest zamanlarını değerlendirdiği gençlik merkezlerimizi gençlerin ailesiyle tanıştırmak ve gençlerle aileleri etkinliklerde bir araya getirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz projede 350 gence ve ailesine ulaştık.

Biz Anadoluyuz Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığımızca düzenlenen projede gençler ilimizden Mardin ve Şanlıurfa illerine giderek kültür mozaiğimizin parçası olan illerimizi görme imkanı buluyor.

El Sanatları Atölyesi- Bastonculuk Eğitimi

Geleneksel El Sanatlarını gençler arasında yaygınlaştırmak ve ilimizin en önemli değerlerinden biri olan bastonculuğu yeni nesillere aktarabilmek amacıyla El Sanatları Atölyesi'nde gençlerle baston yapıyoruz.

Sunum Çalışmaları

Medeniyetimizin Keşfi Kudüs, Sanal Hayatta Kaybettiğimiz Gerçekler ve Hayata Değer Kat sunumlarımızı gençlere ulaştırmaya devam ediyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi