16-23 Ekim 2017 tarihlerinde ilimizde olacak Damla Projesi ekibi ile il, İlçe ve köylerde programlar ve etkinlikler düzenlenerek hem ilimizdeki dezavantajlı gençlere ulaşılacak hem de ilimizdeki gençlere gönüllülük anlamında bir farkındalık oluşturulacaktır. Zonguldak'a gelen gençlerle birlikte Maden Müzesine ve Eğitim Ocağına yapılan ziyaretlerle program başlamış oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından toplumun değişik kesimlerindeki gençlerimize yönelik çok sayıda proje yürütülmektedir. Sanayide çalışan çıraklardan kırsal kesimlerde yaşayan dezavantajlı gençlere, köy okullarında öğrenim gören çocuklardan sevgi evlerinde kalanlara, ceza ve infaz kurumlarındaki gençlerden ülkemizin her köşesindeki gençlerimize kadar geniş bir yelpazede uygulamaya konulan ulusal ve uluslararası projelerle bugüne kadar yüzbinlerce gencimize ulaşılmıştır. Her geçen yıl başta dezavantajlı gençlerimiz olmak üzere daha fazla sayıda gencimize ulaşmak için çalışmalara devam edilmektedir. Yine Bakanlığımızın diğer Birimleri vasıtasıyla başta gençlik merkezleri ve gençlik kampları olmak üzere değişik projelerle gençlerimize ulaşılmaktadır.

Uygulamaya konulan projelerle, gençlerimize ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini daha yakından tanıtmak, milli ve manevi değerleri benimsetmek, vizyonlarını ve merhamet duygularını geliştirmek, moral ve motivasyon durumlarını üst seviyelere taşımak, yurtdışında yaşayan gençlerimizin belleklerini tazelemek, ülkelerini daha yakından tanımalarını sağlayarak aidiyet duygularını geliştirmek hedef olarak belirlenmiştir.

İlinizde uygulamaya konulan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nce 2014 yılından bu yana yürütülen Damla Projesi; gönüllü gençlerin herhangi bir maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak veya genel olarak toplumun yararına olduğu değerlendirilen sosyal faaliyetleri kapsamaktadır.

Damla Projesinde; Dezavantajlı Okul Ziyaretleri, Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyareti, Sevgi Evi ve Çocuk Evleri ziyaretleri, köylerde ve Kur'an kurslarında çocuklarla çeşitli aktiviteler ve köy halkı ile bir araya gelme, kimsesiz ya da yalnız yaşayan yaşlıların ev ve bahçe temizliklerinin yapılması, kuş yemliği yapma etkinliği, mezarlık, şehitlik ziyareti ve çevre temizliği, köy okulu duvarlarına resim çizme ve dezavantajlı ailelerin ziyaretleri, kurum ziyaretleri gibi gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

2017 yılı içerisinde bugüne kadar 27 ilde toplamda 520 gönüllü gencimizle yapılan gönüllülük faaliyetleriyle yaklaşık 60.000 kişiye ulaşılmıştır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bir taraftan da Damla Projesi ile ülkemiz genelinde gönüllü genç sayısını artırarak yardımlaşma, dayanışma ve farkındalık duyguları gelişmiş bir toplum yapısının oluşmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Editör: Pusula Gazetesi