Her yıl artık geleneksel hale gelen Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen projeler ile gençlerin hem sosyal hem de kültürel hem de sportif açıdan gelişmeleri sağlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği 'Merkezim Her Yerde' projesi, 81 ilde olduğu gibi Zonguldak'ta da uygulanmaya devam ediyor. 'Merkezim Her Yerde' projesi kapsamında, gençlik merkezine uzak olan köy veya mahallelerdeki gençlerin ve öğrencilerimizin gençlik merkezlerini tanıması, gençlik merkezi etkinliklerinden yararlanması ve unutulmaz bir gün yaşamaları amaçlanıyor. Öte yandan, gençlerin doğa ile buluşmasını ve sağlıklı bir yaşamı hedefleyen doğa yürüyüşleri de Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde yapıldı.

Proje kapsamında Kdz. Ereğli Gençlik Merkezi, Ömerli İsmail Canbaz İlkokulu'ndaki öğrenciler ile bir araya geldiler. Ziyaret sırasında Gençlik Merkezi gönüllü gençleri ile çocuklar oldukça keyifli anlar geçirdiler. Gönüllü gençler öncelikle çocuklara balon ve hediye dağıttılar. Sonrasında da çocuklar ile oyunlar oynayan ve yüzlerine boyalar ile maske yapan gençler, oldukça mutlu olduklarını ifade ettiler.

Merkezim Her Yerde Projesi kapsamında Kdz. Ereğli Gençlik Merkezi'nden ziyaret ile ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde: "Çocuklar Dünyanın En Değerli Servetidir... 'Merkezim Her Yerde' Projesi kapsamında yine, yeniden çocuklarımızla bir araya geldik. Dokunamadığımız genç, çocuk kalmasın diyerek gönüllülerimizle birlikte Ömerli İsmail Canbaz İlkokulu'ndaki çocuklarımızla etkinlikler yaparak onlarla güzel bir gün geçirdik."

Gençlik Merkezleri tarafından Zonguldak'ta da devam edilen diğer bir proje ise gençlerin doğa ile buluşması amacı ile düzenlenen yürüyüşler. Gökçebey Gençlik Merkezi tarafından Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde doğa yürüyüşü düzenledi.Gençlerin büyük ilgi gösterdiğini yürüyüş "Sağlıklı yaşam için durma! Haydi sende doğada bir adım at" sloganı ile uygulandı. Gençler ise yapılan etkinliklerde kaynaştılar, yeni arkadaşlıklar kurdular.

Editör: Pusula Gazetesi