Zonguldak Belediyesi Kültür Merkezi (BKM), özellikle son yıllarda kültürel etkinliklerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Yeni sezonda BKM Genç Tiyatro Topluluğu oyuncuları tarafından geçtiğimiz hafta sonu sahnelenen " Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım" oyunu, tiyatro severlerinin büyük bir beğenisini toplayarak, adeta kapalı gişe oynadı.

Usta tiyatrocu Haldun Taner'in yazdığı, yönetmenliğini Fedai Madan'ın, sahne amirliğini Mustafa Okuyan ve genel sanat yönetmenliğini Abdullah Bakır'ın yaptığı "Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım" oyununda; Efe Yiğit Eliyazıcı, Erdem Şahin, İlkyaz Çelebi, Doğa Alkan, Yusuf Akdeniz, Lara Özdemir, Zehra Kaya, Seray Aşık, Özge Yıldırım, Şule Demirci, Yağmur Tekinırk ve İlyas Beyazkaya rol aldı.

Oyunda; saf, masum Vicdani, her zaman vicdanının sesini dinleyerek hareket eden, ancak hayatının tamamını hayal kırıklarıyla geçiren, diğer taraftan onunla aynı gün ve aynı saatte doğan komşuları zengin çocuğu Efruz'un her türlü dalavere çevirerek Vicdani'yle zıt karakter oluşturmasına rağmen hayattan istediği her şeyi elde etmesi anlatılıyor.

Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Bakır, oyunun ardından yaptığı açıklamada, "Geçen sezon BKM Oyun Grubu dört, BKM Genç Tiyatro Topluluğu bir ve Çocuk Tiyatrosu altı olmak üzere toplamda on bir oyun olmak üzere oyunlarımızı defalarca sahneleyerek Adana'ya gittik. Bu yıl yazı boş geçirmeyerek, BKM Oyun Grubu ve BKM Genç Tiyatro Topluluğu birer oyun hazırlayarak, sezonu erken açtık. Oyun Grubumuz geçen hafta Sam Bobrick'in yazdığı 'Baş Belası' oyunu sahneledi ve tiyatro severler tarafından çok beğenildi ve sahnelemeye devam edeceğiz. Bu oyunlarımız oynanırken, dokuz yeni oyun hazırlığımızın çalışmalarına hız vereceğiz. Halkımızın ilgisinden çok memnunuz, aldığımız bu moralle yeni güzel oyun ve etkinliklerle karşılarında olacağız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi